MERWEDE/MULTIPLAAT WINT THRILLER VAN DES

WEDSTRIJDVERSLAG    DES 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Vorige week boekte Merwede/Multiplaat een goede overwinning op Rust Roest. Tegen DES was het van belang om de punten weer binnen te slepen om de aansluiting met de top te behouden. Wetende dat Fortis en Kinderdijk tegenover elkaar stonden. Voor DES was het ook belangrijk om de aansluiting bovenin te houden. Er stond vooraf dus veel op het spel. Het werd een prachtige wedstrijd met veel strijd van beide kanten, veel doelpunten en Merwede/Multiplaat als winnaar: 26-28.

Binnen 20 seconden had DES al een vrije bal meekregen die ze ook wisten te verzilveren, waarmee ze de scoren openden. Merwede/Multiplaat pareerde deze snelle voorsprong en kon bij de vakwissel gelijk ook zelf de eerste voorsprong noteren, waarna DES weer gelijk trok. De eerste helft kwamen beide ploegen niet van elkaar los. Tot 6-6 nam Merwede/Multiplaat continue het initiatief. Tot 11-11 lag dit weer bij DES. Pas in de slotminuten van de eerste helft kon Merwede/Multiplaat pas het eerste gaatje slaan van 2. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. Met nog 10 seconden op de klok, loste het een schot. Beide ploegen konden de rebound eigenlijk niet goed verwerken waardoor een frommelbal uiteindelijk in de zoemer de ruststand bepaalde op 15-16.

Na rust ging het publiek er eens goed voor zitten na het doelpuntenfestijn van de eerste helft. Er vielen wat minder doelpunten, maar het bleef tot het laatst ontzettend spannend. Merwede/Multiplaat wist de score te openen in de tweede helft en kon daarmee het gaatje weer naar 2 verschil trekken. Een minuut later stond het echter alweer gelijk en kon het kat-en-muisspel weer opnieuw beginnen. Beide ploegen konden ook in de tweede helft niet van elkaar loskomen. 18-18, 19-19 , 20-20 etc. waarbij ook steeds het initiatief verschoof. Pas bij 24-22 was het gat van twee weer op het scorebord terug te vinden, dit keer in het voordeel van DES. Maar ook Merwede/Multiplaat vond de kracht om dit binnen 2 minuten weer recht te trekken. De laatste vijf minuten gingen in en de spanning werd tastbaar, de gemoederen langs de kant liepen ook wat hoger op. In het veld wisten de spelers echter de rust te bewaren en gingen stug door met wat ze de hele wedstrijd gedaan hebben, scoren. Merwede/Multiplaat pakte na de 24-24 gelijkmaker meteen door naar 24-25. DES maakte nog 25-25 gelijk maar kon niet meer voorkomen dat Merwede/Multiplaat een gaatje van 3 wist te slaan. Dit gat bleek de genadeklap voor de thuisploeg. Ze wisten nog eenmaal te scoren, maar Merwede/Multiplaat speelde de wedstrijd geduldig uit: 26-28.

De punten mee in de tas naar Sliedrecht. Volgende week is de laatste speelronde voor de ‘heenwedstrijden’ voordat we ons op gaan maken voor de returns. In Sporthal de Stoep komt KOAG op bezoek. Wedstrijd start om 18:50.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 5; Steven Bakker 5; Quinty van Geemert 4; Mariëtte van der Sman 3; Twan van de Wetering 3; Jeffrey van Son 3; Vincent Bakker 2; Tessa Visser 1; Robbert Bakker 1; Anne Marie t’ Hoen 1.