MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST NA AFLOOP VAN DE WEDSTRIJD

WEDSTRIJDVERSLAG   KINDERDIJK 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Vooraf was de boodschap duidelijk. Winnen was noodzakelijk om mee te blijven doen om het kampioenschap. Verliezen betekent afhaken. Ditzelfde gold in mindere mate voor Kinderdijk. Ook zij konden zich geen misstap veroorloven. Er stond dus veel op het spel. Dat bleek ook de wedstrijd waarin de gemoederen hoog opliepen. Toen de zoemer ging en de stofwolken optrokken stond er een 24-24 gelijkspel op het scorebord, tot de scheidsrechter tot ongeloof van de Merwedianen een geldig doelpunt 10 minuten na de wedstrijd alsnog afkeurde.

Dat er veel op het spel stond bleek wel in de openingsfase. Beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. Uiteindelijk was het de thuisploeg dat de score opende en meteen ook doortrok naar een 2-0 voorsprong. Merwede/Multiplaat wist middels een vrije bal ook op het scorebord te komen maar kon in de beginfase enkel aanhaken. Halverwege de tweede helft stond er dan ook een 7-4 voorsprong op het bord voor Kinderdijk. Merwede/Multiplaat wist zich echter terug in de wedstrijd te knokken en kon een 7-4 achterstand omdraaien in een 8-9 voorsprong. Hierbij draaide de stoppen van een Kinderdijk heer door die Dennis van Eijl een klap in zijn gezicht verkocht. Doordat de bal in het andere vak was kon de scheidsrechter dit incident niet waarnemen waardoor de Kinderdijk heer binnen de lijnen mocht blijven. Dennis van Eijl moest echter het veld met een lichte blessure verlaten. Beide ploegen wisten daarna nog eenmaal te scoren waardoor Merwede/Multiplaat met een minimale voorsprong de kleedkamer inging.

Ook na de pauze duurde het weer een tijdje voordat de score weer op gang kwam. Kinderdijk wist na 3 minuten de stand gelijk te trekken. Door twee snelle doelpunten had Merwede/Multiplaat voor het eerst deze wedstrijd een marge van twee. Het moest echter lijdzaam toezien hoe Kinderdijk Daarna vijf maal op rij korf wist te treffen en een marge van 3 doelpunten had opgebouwd. De marge van 2 á 3 doelpunten bleef tot de slotfase in tact. Sterker nog, twee minuten voor tijd stond Kinderdijk met maar liefst 4 doelpunten voor. Een aantal snelle doelpunten brachten Merwede/Multiplaat weer op twee verschil. Met nog 6 seconden kwam het zelfs terug tot 1 verschil. Direct bij de eerste zijwaartse pass van Kinderdijk wist Merwede/Multiplaat de bal te onderscheppen. De bal ging direct naar het aanvalsvak en een keer breed waarna Merwede/Multiplaat de score in de zoemer gelijk trok. De scheidsrechter keurde dit doelpunt ook goed. Daarna begon de commotie. Volgens Kinderdijk was dit schot namelijk gelost na de zoemer. De scheidsrechter ging in overleg met de jurytafel, die bestaat uit drie leden van Kinderdijk, en besloot het doelpunt af te keuren. Ongeloof en frustratie aan de kant van Merwede/Multiplaat. Deze beslissing mag natuurlijk nooit meer omgedraaid worden.

Over deze wedstrijd zal het laatste woord nog niet gevallen zijn. Komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden voor Merwede/Multiplaat. Op zaterdag 7 maart zal het seizoen weer hervat worden met een wedstrijd tegen koploper Fortis die op bezoek komt in de Stoep. Wedstrijd begint om 18:45.

Scores Merwede/Multiplaat: Vincent Bakker 7; Steven Bakker 4; Tessa Visser 4; Jeffrey van Son 4; Mariëtte van der Sman 2; Twan van de Wetering 1; Quinty van Geemert 1.