Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT WINT NA SPANNENDE SLOTFASE

  WEDSTRIJDVERSLAG   FORTIS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..  
     
  Voor de tweede wedstrijd van het seizoen reisde de selectie van Merwede/Multiplaat af naar het zonnige Zeeland. Eerdere duels tegen Fortis hebben laten zien dat dit altijd spannende wedstrijden zijn. Na een 10-13 winst van het tweede team was het de beurt aan ons vlaggenschip.

De eerste aanval van Fortis werd snel afgebroken door een goede onderschepping. Dit bood de kans aan de aanval van Merwede/Multiplaat om gelijk een 0-1 op het scorebord te zetten. Fortis had al snel een antwoord en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk getrokken werd. Toch lag het initiatief in de beginfase bij de ploeg uit Sliedrecht wat zorgde voor een stand van 2-4. Verdedigend trok Fortis de touwtjes wat strakker aan waardoor Merwede lastiger tot score kwam. Ondanks goede kansen werd het gat in de korf moeizaam gevonden. Fortis kwam daarentegen steeds meer in de wedstrijd en dat zorgde voor een reeks doelpunten bij de thuisploeg. De ploegen gingen met een stand van 10-7 de rust in.

Na rust blijft het gat tussen de beide ploegen iedere keer 2 of 3 punten. Toch krijgt Merwede/Multiplaat steeds meer grip op de wedstrijd. Verdedigend wordt als collectief de druk opgevoerd, waardoor Fortis tot moeilijke kansen wordt gedwongen. Er wordt gestreden voor iedere bal en iedere aanval wordt er naar de goede kansen gezocht. Dat zorgt ervoor dat de ploeg uit Sliedrecht van 12-10 op gelijke hoogte komt op 12-12.

Bij een stand van 13-13 is het nog maar een paar minuten te spelen. Een spannende slotfase breekt aan. Eerst is het de ploeg uit Sliedrecht die aan de goede kant van de score komt, 13-14. Maar Fortis geeft zich niet zo maar gewonnen dus niet lang daarna valt de bal bij Fortis door de korf. De laatste 3 minuten zijn zenuwslopend. Merwede/Multiplaat verdiend een vrije bal en deze wordt koelbloedig binnen geschoten door Dennis van Eijl. Uiteindelijk krijgt Fortis nog een aanval om de gelijkmaker te scoren. Die kans gaat verloren en een hele lange aanval van Merwede/Multiplaat zorgt ervoor dat Fortis niet nog een aanval krijgt. De scheidsrechter fluit af bij een stand van 14-15 en de punten gaan mee naar Sliedrecht.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis 5; Jeffrey 3; Tessa 2; Twan 1; Rianne 1; Vincent 1; Robbert 1; Steven 1

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca