Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT SLEEPT GELIJKSPEL UIT HET VUUR TEGEN KCR

  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KCR 1  |  MEER NIEUWS..  
     
 

Nadat het tweede team van Merwede/Multiplaat op de regenachtige zaterdag helaas had verloren (14-19), was het de beurt aan Merwede/Multiplaat 1 om aan te treden tegen KCR. De eerste wedstrijd die zonder publiek gespeeld werd, wat naast de regen een mistroostige sfeer leek te geven aan deze spannende pot om de koppositie in poule 1F. Dankzij inspanningen van de technische mensen binnen de vereniging kon de wedstrijd via een livestream gevolgd worden. Dit werd ook veelvuldig gedaan bleek achteraf.

De spanning van de wedstrijd maakte veel goed. In afwezigheid van Vincent en Mariëtte werd er goed gestart door Merwede/Multiplaat en werden er veel goede kansen gecreëerd, maar deze werden helaas niet afgerond. Na twee gemiste strafworpen was het KCR dat voor het eerst de korf wist te vinden. Het antwoord van Merwede/Multiplaat kwam snel van het andere aanvalsvak dat de stand weer gelijk trok. In het eerste aanvalsvak van de ploeg uit Sliedrecht bleef de score uit, waardoor het zuiver afrondende KCR weer kon uitlopen naar twee verschil. Hierna bleef het gat tussen de twee ploegen steeds schommelen rond de twee doelpunten en de ploegen gingen rusten met een 7-10 stand.

Na rust duurde het wel 8 minuten voordat er weer een nieuwe score genoteerd kon worden. Deze score was voor Merwede/Multiplaat en leek een opmaat voor een kanteling in de wedstrijd. Binnen korte tijd nam de ploeg na een achterstand van drie doelpunten voor het eerst de leiding. Maar ook dit werd snel gecounterd door KCR wat weer uitliep naar een voorsprong van drie doelpunten. Merwede/Multiplaat gaf zich echter niet gewonnen en verkleinde met behulp van de natgeregende reserves het gaatje weer tot één doelpunt.

De wedstrijd leek helaas gespeeld toen KCR vier minuten voor tijd het verschil op twee bracht. Maar toen Rianne de Sliedrechtenaren één minuut voor tijd nog terugbracht tot één verschil, brak een spannende laatste minuut aan. KCR verspeelde op een wonderbaarlijke manier de bal waarop Merwede/Multiplaat nog een keer de kans kreeg om gelijk te maken. Weer was het Rianne die een strafworp meekreeg en mocht gaan verzilveren. Zij hield haar hoofd koel en bracht Merwede op een gelijke stand. De bal ging nog een keer naar de aanval van KCR, maar de scheidsrechter floot hier al snel af bij een stand van 16-16.

Uiteindelijk houdt Merwede/Multiplaat door deze mooie teamprestatie een belangrijk, maar zeker niet onverdiend punt over aan deze topper. Het blijft staan op een gedeelde eerste plek met Albatros. Volgende week mag de selectie aantreden tegen Kinderdijk: het tweede speelt om 14:00 en om 15:30 speelt het eerste.

Scores Merwede/Multiplaat: Rianne Swets 7, Jeffrey van Son 4, Tessa Visser 1, Dennis van Eijl 1, Sanne de Jong 1, Twan van de Wetering 1, Steven Bakker 1.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te bekijken.Foto: Bernadette Stuijk

 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca