MERWEDE/MULTIPLAAT EN ALBATROS DELEN PUNTEN NA SPANNEND SLOT

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ALBATROS 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag mocht Merwede/Multiplaat het opnemen tegen de Zwijndrechtse ploeg Albatros. Het tweede team wist na een goed einde de volle buit uit de wedstrijd te slepen. Daarna speelde Merwede/Multiplaat 1 een spannende wedstrijd. Met een eindstand van 18-18 leverde het gelijkspel één punt op.

Merwede/Multiplaat ging goed van start, waarbij er meteen in de eerste aanval een doelpunt werd gescoord. Albatros wist vanaf het begin bij te blijven. Ze verdedigden goed en scoorden mee. Na 8 minuten zorgde dat voor een stand van 3-2. In de eerste helft kon Merwede/Multiplaat tot twee keer toe een gat slaan, maar Albatros had een goed tegenoffensief en kwam elke keer weer terug. In de twaalfde minuut scoorde Vincent Bakker de 6-3, wat een verschil van drie punten opleverde. Ook in de twintigste minuut had Merwede/Multiplaat een grote marge van 4 doelpunten (10-6). In de laatste minuten van de eerste helft had de Sliedrechtse ploeg minder grip op de wedstrijd, waardoor Albatros het verschil terug kon brengen tot een ruststand van 11-10.

Na een sterke eerste helft had Merwede/Multiplaat in de tweede helft meer moeite om tot scoren te komen. Meteen na rust wist Albatros twee keer te scoren wat zorgde voor de eerste achterstand van de wedstrijd (11-12). De debuterende Gaby Spaans wist dit meteen weer recht te trekken met een mooi afstandsschot (12-12). Helaas kon Albatros daarna de korf goed vinden en zorgde dat lange tijd voor een achterstand voor Merwede/Multiplaat.

Dit kon Albatros bijna tot het einde volhouden, maar net niet helemaal. Waar Albatros in de tweede helft juist een verschil van twee en drie doelpunten wist te bewerkstelligen, gaf Merwede/Multiplaat niet op en bleef strijden voor een eindoverwinning. Mede dankzij de doelpunten van Dennis van Eijl (16-17) en Mariëtte van der Sman (17-17) zat het einde van de wedstrijd vol spanning. In de een-na-laatste minuut scoorde Albatros de 17-18, waardoor het erop leek alsof Merwede/Multiplaat de wedstrijd zou gaan verliezen. Gelukkig was de laatste aanval van Merwede/Multiplaat goed: het hele vak kon een aantal keer herhalen, waardoor Jeffrey van Son in de zestigste minuut de gelijkmaker (18-18) scoorde!

Volgende week mogen Merwede/Multiplaat 1 en 2 afreizen naar het Zeeuwse Fortis. Het tweede team begint om 14.30. Daarna volgt de wedstrijd van het eerste om 16.00. Hopelijk kunnen we weer rekenen op veel support langs de lijn!

Scores Merwede/Multiplaat: Rianne Swets 4; Dennis van Eijl 4; Vincent Bakker 3; Steven Bakker 2; Jeffrey van Son 2; Mariëtte van der Sman 1; Robbert Bakker 1; Gaby Spaans 1