MERWEDE/MULTIPLAAT GAAT MET EEN OVERWINNING DE ZAAL IN

WEDSTRIJDVERSLAG   MAASSLUIS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Na een voorbereiding met goed spel en goede resultaten stond afgelopen zaterdag de lastige openingswedstrijd op het programma in en tegen Maassluis. Met Anieke Swets als nieuwe aanwinst in de selectie begon Merwede/Multiplaat aan de zware uitwedstrijd. Na een spannende wedstrijd werd in de slotseconde de eindstand op 18-19 bepaald. Hiermee werden de eerste punten van het seizoen mee naar Sliedrecht genomen.

Merwede/Multiplaat begon voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak speelde met veel beweging en kon daardoor goede lange aanvallen spelen. Het vizier stond echter niet direct op scherp waardoor het drie minuten duurde voordat Dennis van Eijl de openingstreffer noteerde, direct gevolgd door de 0-2. Ook het andere aanvalsvak had moeite om de korf te vinden. Hierdoor werd het speloverwicht niet omgezet in een ruimere voorsprong en had Maassluis de gelegenheid om na 7 minuten langszij te komen. Tot 5-5 vielen de doelpunten over en weer. Daarna kon Merwede/Multiplaat een klein gaatje naar 5-7 slaan. De brigade van Raymond Mollet was in de afronding en passing waardoor Maassluis op 8-8 weer langszij wist te komen. De ingevallen Mark van Eijl wist met twee schoten het verschil weer naar 2 te brengen. Met twee verschil werd ook de kleedkamer opgezocht: 9-11.

Beide ploegen begonnen ook na rust onrustig. Hierdoor duurde het vier minuten voordat Maassluis de aansluitingstreffer wist te maken. Een goede fase van Merwede/Multiplaat zorgde ervoor dat er een gaatje van 3 geslagen kon worden. Maassluis werd in deze fase fysieker en de scheids liet het fysieke spel ook veelal toe. De ploeg uit Sliedrecht had duidelijk moeite om zich hier onderuit te knokken en zag Maassluis steeds dichterbij komen. Bij 16-16 brak er een spannende slotfase aan waarbij Merwede/Multiplaat steeds het voortouw nam en Maassluis langszij zag komen. Met nog 10 seconden op de klok wist Dennis van Eijl met zijn 7e van de middag de winnende treffer binnen te schieten.

Na een spannende wedstrijd werden de punten welverdiend meegenomen naar Sliedrecht. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd tegen Kinderdijk op het programma. Met de nieuwe maatregelen zijn we nog in het ongewis over de voortgang van de competitie. Blijf de website en Social Media van Merwede/Multiplaat volgen voor updates over de competitie.

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 7; Mark van Eijl 4; Fleur Janmaat 3; Twan van de Wetering 3; Mariette van der Sman 1; Rianne Swets 1.