MERWEDE/MULTIPLAAT WINT BIJ HERSTART VAN DE COMPETITIE

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - MAASSLUIS 1 |  MEER NIEUWS..

Corona heeft behoorlijk wat invloed gehad op het zaalseizoen. Nadat het vlaggenschip de eerste wedstrijd moeizaam won van en bij Maassluis werd de competitie meteen geschrapt door de aangekondige maatregelen. Met de versoepelingen een nieuwe competitie en een nieuwe opzet met slechts 4 teams in de poule. Bij de hervatting werd er wéér tegen Maassluis geopend. En wéér een moeizame wedstrijd die gelukkig gewonnen werd. Na een aanvallend foutenfestijn werd er met 16-13 gewonnen.

Zonder Dennis, Sanne en Steven begon Merwede/Multiplaat aan de wedstrijd. In de eerste paar minuten werd al snel het probleem van hele wedstrijd duidelijk: scoren.
Ondanks dat er goed verdedigd werd moest Merwede/Multiplaat het openingsdoelpunt aan de bezoekers laten. Al snel werd dit gecounterd en stond ook de thuisploeg op het scorebord.
Ondanks dat Merwede/Multiplaat het verdedigend goed onder controle had en Maassluis ver de schotklok in dwong kon het aanvallend zelf geen ook geen potten breken. Aanvallend gehaast, slechte passing en pech in de afronding zorgde ervoor dat de thuisploeg bijna de gehele eerste helft in de achtervolging moest. Pas bij 8-8 kon het eerste gaatje geslagen worden en ging Merwede/Multiplaat met een 10-8 voorsprong de rust in.

Na rust een paar omzettingen bij de ploeg van Merwede/Multiplaat. Beide vakken moesten duidelijk wennen aan de nieuwe samenstellingen en kwamen ook in de tweede helft niet goed in de aanvallende modus. Desalniettemin liep de ploeg in de beginfase uit naar een 13-9 voorsprong. Met name verdedigend had het vlaggenschip alles verdedigend prima in orde en kon het Maassluis naar de moeilijke kansen toe dwingen.
Aanvallend liep het echter van geen kant waardoor Maassluis beetje bij beetje dichterbij kon kruipen. De thuisploeg hield echter altijd minimaal een gaatje van twee doelpunten waardoor de overwinning niet in gevaar is gekomen. De klok stond op 0 bij een stand van 16-13 waardoor Merwede/Multiplaat met een overwinning aan de herstart is begonnen.

De wedstrijd van Merwede/Multiplaat 2 is afgelast en zal op een later moment worden ingehaald. Volgende week spelen Merwede/Multiplaat 1 &2 allebei bij Kinderdijk. Het vlaggenschip speelt om 15:30. Vooraf speelt het tweede om 14:10. De wedstrijd is te zien via een livestream.