Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST NIPT NA THRILLER

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KINDERDIJK 1 |  MEER NIEUWS..

Na de goede overwinning van vorige week stond er weer een lastige thuiswedstrijd voor Merwede/Multiplaat op het programma. In sporthal de Stoep was koploper Kinderdijk op bezoek. In een doelpuntrijk duel moest de thuisploeg nipt de punten aan Kinderdijk laten: 24-25.

De thuisploeg schoot net als vorige week goed uit de startblokken. Binnen 10 seconden stond de 1-0 al op het op het scorebord. Daarop volgde al snel de 2-0 en de 3-0 voordat Kinderdijk iets terug kon doen. Beide ploegen hadden het vizier op dat moment goed op scherp staan en trakteerde het publiek op een vermakelijke eerste helft. Na 9 minuten spelen stond het er al een 5-5 tussenstand op het scorebord. Vanaf dat moment was het de thuisploeg dat aanzette en in 5 minuten een voorsprong nam van 9-5. Ook Kinderdijk wast vanaf dat moment de korf weer beter te vinden en kwam langzaam aan steeds een stukje dichterbij. Tegen het slot van de eerste helft was het de uitploeg die zelfs voor het eerst op voorsprong kwam en dit niet meer weggaf. Ruststand 12-13.

De start van de tweede helft was overduidelijk voor Kinderdijk. Binnen 10 minuten had het een voorsprong opgebouwd van 5 doelpunten (15-20). Nu was het aan de rood-witte brigade van Raymond Mollet om zich terug te knokken in de wedstrijd. En net als Kinderdijk in de eerste helft kon Merwede/Multiplaat steeds een stapje dichterbij komen. Met nog 7 minuten te spelen was het weer gelijk en werd het bloedstollend spannend. Het was Kinderdijk dat elke keer de voorsprong nam en Merwede/Multiplaat dat steeds pareerde.

Met nog 5 minuten te spelen stokte de doelpuntenmachine aan beide kanten. Waar de doelpunten heel de wedstrijd makkelijk vielen, hadden de aanvalsvakken van zowel Kinderdijk als Merwede/Multiplaat moeite om de korf te vinden op dat moment. Met nog een minuut te spelen was het toch Kinderdijk dat de korf wist te vinden en zo de winst binnenhaalde.

Helaas kan Merwede/Multiplaat hierdoor geen verdere rol meer spelen in de strijd om promotie en staat er niks meer op het spel voor de laatste wedstrijd in en tegen Maassluis. De ploeg kan zich daardoor langzaam aan op gaan maken voor het vervolg van de veldcompetitie.

Doelpunten Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 11; Rianne Swets 4; Vincent Bakker 2; Twan van de Wetering 2; Tessa Visser 2; Jeffrey van Son 2; Sanne de Jong 1.