BELANGRIJKE ZEGE VOOR MERWEDE/MULTIPLAAT

WEDSTRIJDVERSLAG   ALBATROS 1 - MERWEDE 1 |  MEER NIEUWS..

Na het puntverlies tegen Kinderdijk stond er weer een topper op het programma voor Merwede/Multiplaat. Op Zwijndrechts terrein werden er deze zaterdag belangrijke punten gepakt tegen Albatros. Zowel het 1e (eindstand: 11 -15) als het 2e team (eindstand: 11-16) wisten deze middag te winnen.

Merwede/Multiplaat schoot goed uit de startblokken. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van Merwede/Multiplaat. Nadat Albatros snel de gelijkmaker binnen schoot liep Merwede/Multiplaat vervolgens uit naar een 1-5 tussenstand. Binnen 3 minuten antwoordde de tegenstander en werd de wedstrijd spannender. Tot aan de rust werd er om en om gescoord, waarbij Merwede/Multiplaat steeds aan de goede kant van de score bleef. Met een score van 6-8 floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust ging het scoreverloop verder, waar voor rust mee geëindigd werd. Via een goed doelpunt van Mariëtte werd er een gat van 3 doelpunten geslagen in het voordeel van de Sliedrechters. Via een mooie doorloopbal van Dennis kwam de stand op 8-12. De rest van de wedstrijd werd het gat niet kleiner dan 3 doelpunten en kon Merwede/Multiplaat de wedstrijd uitspelen.

Door de goede overwinning van het vlaggenschip is de strijd om het kampioenschap nog in volle gang en staan er veel ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar. De resterende drie wedstrijden zullen daarom erg belangrijk worden voor de ploeg van Arthyn Muller. Na ook een goede overwinning van het 2e team, werden op deze mooie zaterdagmiddag 4 punten mee terug genomen naar Sliedrecht.

Aanstaande zaterdag speelt de selectie tegen Fortis. De wedstrijd van het 2e gaat om 14:00 uur van start, waarna het 1e om 15:30 uur zal beginnen. Beide ploegen hebben de support van het thuispubliek hard nodig.

Doelpunten: Robbert Bakker 3; Rianne Swets 3; Steven Bakker 2; Dennis van Eijl 2; Anieke Swets 2; Twan van de Wetering 1; Sanne de Jong 1; Mariëtte van der Sman 1.