MERWEDE/MULTIPLAAT MOET OOK PUNTEN AAN DES LATEN

WEDSTRIJDVERSLAG   DES 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..

Nog altijd moet Merwede/Multiplaat op de eerste overwinning van 2023 wachten. Na verliespartijen tegen VEO en Vitesse, moest de ploeg ook de punten aan DES laten. Na een zeer matig begin kwam de ploeg een paar minuten wedstrijd te kort om de grote achterstand nog goed te maken: 17-16.

Het begin van de wedstrijd was nog wel voor de roodwitten uit Sliedrecht. Binnen een minuut stond er een 0-2 voorsprong op het bord. Dit was ook direct de laatste voorsprong van de avond. Aanvallend wilde de eerste helft maar weinig lukken. Het aanvallende spel was niet goed verzorgd en ook schoten waren van matige kwaliteit waardoor de ploeg vanwege de schotklok een noodschot moest lossen. DES speelde ook niet groots maar was wel nauwkeuriger in de schoten waardoor het wat vaker kon herhalen. Hierdoor liep de ploeg gestaag uit naar een 12-6 voorsprong bij rust.

Na rust werd meteen de 7e treffer van Merwede/Multiplaat op het bord gezet. De ploeg uit Sliedrecht trok de touwtjes stevig aan in de verdediging waardoor ook DES moeilijk tot goede aanvallen kwam. Dit gaf Merwede/Multiplaat meer de gelegenheid om zelf in het ritme te komen. Na 10 minuten spelen werd de aansluitingstreffer gemaakt (12-11) en was er weer een echte wedstrijd.
DES – dat maar moeilijk de korf kon vinden in de tweede helft – begon wel op de belangrijke momenten mee te scoren waardoor er een marge van 1 à 2 doelpunten op het scorebord stond. 21 seconden voor tijd werd nog éénmaal de aansluitingstreffer gemaakt. Merwede/Multiplaat kreeg de bal echter niet meer terug en had geen kans meer op de gelijkmaker.

Volgende week zal Merwede/Multiplaat direct uit een ander vaatje moeten tappen wil het KCR verslaan. De bezoekers uit Ridderkerk komen naar sporthal de Stoep toe. De wedstrijd zal om 17:30 beginnen.

Doelpunten Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 7; Vincent Bakker 5; Dennis van Eijl 2; Anieke Swets