MERWEDE/MULTIPLAAT WINT VAN RUST ROEST NA MOEIZAME WEDSTRIJD

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - RUST ROEST 1 |  MEER NIEUWS..

Op een zonnige zaterdagmiddag heeft Merwede/Multiplaat de aansluiting weer gevonden bij de top van de poule. Een moeizame overwinning op de Eindhovenaren en gunstige uitslagen op de andere velden zorgen ervoor dat we weer volop in de race zijn voor het kampioenschap. Ook het tweede team behaalde een overwinning, wat iets gemakkelijker ging (11-9).

Na een doelpuntendroogte van 9 minuten vond Rust Roest voor het eerst de korf. Dit was de opmaat voor een helft achter de feiten aan lopen. Ondanks dat de verdediging van Merwede/Multiplaat sterk stond, had de ploeg uit Sliedrecht moeite om te scoren. Na een gelijkopgaand begin tot 4-4, pakte Rust Roest voor het eerst een voorsprong van 2 doelpunten (4-6). Door een doelpunt in de laatste minuut voor de rust werd de stand bepaald op 7-8.

Na rust kwam Merwede/Multiplaat iets beter uit de kleedkamer, toch viel het eerste doelpunt na rust weer aan de kant van Rust Roest. Het spelbeeld bleef hierdoor hetzelfde en Merwede/Multiplaat keek tot de 11-11 tegen een achterstand aan.

Toch werd in deze wedstrijd het karakter van de ploeg weer zichtbaar. Door goed gedisciplineerd spel, kreeg Merwede/Multiplaat steeds meer vat op de wedstrijd en werd er voor het eerst een voorsprong gepakt (13-11). Na een gemiste strafworp aan beide kanten, sloeg Merwede/Multiplaat toch het gat naar 3 punten en leek de wedstrijd gespeeld.

Rust Roest dacht hier anders over en bleef nog aanhaken. Ze kwamen zelfs terug tot 15-14 met nog 4 minuten te spelen. Een doelpunt van Rianne Swets gooide de wedstrijd in het slot.

Door de verliespartij van Tilburg zijn er weer vijf ploegen in de race voor het kampioenschap in deze doldwaze poule. De laatste twee wedstrijden zullen gewonnen moeten worden wil Merwede/Multiplaat dit seizoen met een mooie knaller afsluiten.

Aankomende zaterdag is de eerste van deze twee krakers. De selectie van Merwede/Multiplaat neemt het op eigen veld op tegen Albatros om 15.30. Het tweede speelt hiervoor om 14.00. Bij deze laatste thuiswedstrijden zullen wij tevens afscheid nemen van een aantal selectiespelers. Redenen genoeg om in grote getalen aanwezig te zijn om de selectie aan te moedigen. Hopelijk tot dan!

Doelpunten: Dennis 6, Rianne 3, Jeffrey 3, Fleur 2, Vincent 2