GELIJKSPEL VOOR MERWEDE/MULTIPLAAT

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ALBATROS 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie Albatros uit Zwijndrecht op het programma. Op een bloedhete zaterdagmiddag wilde het tweede team van Merwede/Multiplaat graag revanche nemen voor de eerdere nederlaag dit seizoen tegen Albatros 2. Helaas werd er opnieuw verloren: 10-13. Het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat kon vandaag al promotie afdwingen, als er werd gewonnen van de gasten uit Zwijndrecht. Maar net als eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel: 16-16. Daardoor is er werkelijk nog van alles mogelijk in deze krankzinnige poule.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de rood-witten uit Sliedrecht. Er werd rustig, gecontroleerd aangevallen en scherp verdedigd. Dit resulteerde in een 7-2 voorsprong na zo'n 12 minuten spelen. Na deze bliksemstart wist de ploeg uit Zwijndrecht zich terug te knokken in de wedstrijd. Het gat werd langzaamaan verkleind in de loop van de 1e helft. Bij een voorsprong van 10-7 stokte het aanvalsspel van de ploeg uit Sliedrecht, waardoor Albatros nog voor rust langszij wist te komen. Beide ploegen gingen na 30 minuten strijden even afkoelen bij een stand van 10-10.

Na rust moest er opnieuw met dezelfde intensiteit worden begonnen als in de 1e helft. Dit lukte ook, alleen vielen de doelpunten nu niet. Na een doelpuntloze periode van 10 minuten, stond Merwede/Multiplaat ineens met 10-13 achter. Maar niet voor het eerst dit seizoen werd er geknokt en gestreden voor elke bal. Dit leverde voor het vele publiek dat op deze wedstrijd is afgekomen een schitterende wedstrijd op, met alles erop en eraan. Merwede/Multiplaat schakelde een tandje bij en kwam op 13-14 weer heel dicht bij Albatros. Albatros wist direct te counteren en kwam weer op een verschil van 2. Dankzij 2 snelle doelpunten achter elkaar wist de thuisploeg zich weer naast Albatros te knokken: 15-15. De laatste 5 minuten waren razend spannend. Albatros wist opnieuw op 1 verschil voor te komen, maar invaller Eveline Liefrink zette de ploegen weer naast elkaar. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden om de 2 punten binnen te hengelen, maar dit gebeurde niet meer.

In de laatste minuut werd er nog op een prachtige manier afscheid genomen van Steven Bakker, Rianne Swets en direct na de wedstrijd ook van Vincent Bakker en Anieke Swets. Voor deze toppers was het de laatste thuiswedstrijd, want zij gaan (helaas) stoppen met het korfballen in de selectie!

Volgende week staan de laatste wedstrijden van dit seizoen op het programma. De selectie zal aantreden tegen buurman Vriendenschaar uit Hardinxveld. Het 2e begint om 14.30 uur en het 1e zal starten om 16.00 uur. Het tweede team heeft zichzelf al veilig gespeeld, dus zij willen de competitie op een fijne manier afsluiten met elkaar. Voor het eerste team staat er nog van alles op het spel. Met maar liefst 5 ploegen op 2 punten van elkaar, is werkelijk alles nog mogelijk. Als het lukt om te winnen in Hardinxveld, zal Merwede/Multiplaat sowieso promoveren. Mochten de uitslagen op andere velden zeer gunstig uitvallen, kan het misschien nog mooier worden. In theorie zou het zelfs zo kunnen zijn dat er volgende week 5 teams (!) op 17 punten bovenaan staan. We hopen aanstaande zaterdag uiteraard weer op heel veel steun van ons publiek! Dat heeft ons gisteren ook enorm geholpen en deze steun zal de selectie volgende week opnieuw keihard nodig hebben. Tot dan!

Scores Merwede/Multiplaat: Jeffrey van Son 6, Dennis van Eijl 5, Steven Bakker 1, Rianne Swets 1, Ashley Kleijwegt 1, Sanne de Jong 1, Eveline Liefrink 1