Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

 MERWEDE/MULTIPLAAT PROMOVEERT NA GELIJKSPEL TEGEN VRIENDENSCHAAR

  WEDSTRIJDVERSLAG   VRIENDENSCHAAR 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..  
     
  Tijdens de laatste wedstrijd in deze boeiende poule kon er nagenoeg nog alles gebeuren voor verschillende teams. Gezien de minimale verschillen lag er zelfs nog een kampioenschap in het verschiet voor ons vlaggenschip, al zou dan echt álles mee moeten zitten. Wat nog wel voor het grijpen lag is een promotie naar de overgangsklasse. Een winstpartij tegen opponent Vriendenschaar zou direct promotie betekenen. Bij een gelijkspel zou Vitesse uit Barendrecht nog roet in het eten kunnen gooien, die kampioenskandidaat KV Tilburg op bezoek kreeg.

Dat de selectie van SKC Merwede/Multiplaat nog zin had in een mooi slotstuk was te merken. Merwede 2 legde kampioenskandidaat Vriendenschaar 2 het vuur aan de schenen in een meeslepend duel, wat resulteerde in een 16-16 gelijkspel. Dit leverde twee gezichten op, teleurstelling bij de ‘’buurman’’ en blijdschap aan rood-witte zijde want ook hier is promotie is een feit.

Daarna was het de beurt aan de eerste teams. Vriendenschaar wist bliksemsnel de score te openen en het was snel duidelijk dat zij de teleurstelling van de laatste helft veldcompetitie wilden wegspoelen in hun laatste thuiswedstrijd. In de tegenaanval scoorde Merwede de 1-1 via een ontketende Dennis van Eijl. Hij wist in de eerste helft van dit spannende duel maar liefst 6 van de 11 doelpogingen om te zetten in een score! Dit waren natuurlijk niet de enige wapenfeiten van de wedstrijd want de groenhemden wisten als eerst een klein gaatje te slaan (3-1) in het gelijk opgaande begin. Vanaf 5-5 leken de Sliedrechters juist weer een bres te slaan op het scorebord. De 5-7 voorsprong werd weggepoetst via de scorende heren van de tegenpartij en de ploegen gingen rusten bij een stand van 11-11.

Het spelbeeld na rust veranderde nauwelijks en dat was ook terug te zien op het scorebord. Stuivertje wisselend naar 16-16 kwam Vriendenschaar toch wat gemakkelijker aan doelpunten dan Merwede, dat wat eenzijdiger speelden. Na de 18-16 voor de thuisploeg wist invalster Eveline Liefrink, evenals vorige week, haar schot te promoveren tot een doelpunt (18-17). Het Hardinxveldse achttal counterde terug met 19-17 met nog 4 minuten op de klok.

De rood-witte brigade heeft al vaker in deze competitie laten zien tot het bittere eind te blijven strijden. En dat hard werken loont werd helemaal zichtbaar in deze bloedstollende slotfase. Hoogtepunten volgenden zich in een razendsnel tempo op. Het toegestroomde publiek bracht de handen meermaals op elkaar voor o.a. Robbert Bakker die na vele jaren trouwe dienst, afscheid neemt van het korfballen. Invaller Vincent Bakker wist met zijn laatste twee aanvallende actie de 18-19 én 19-19 te noteren en sluit hiermee zijn korfballoopbaan volledig in stijl af.

Later werd duidelijk dat Vitesse het kampioenschap moest laten aan KV Tilburg. Dit betekende goed nieuws voor SKC Merwede/Multiplaat wat volgend seizoen zal uitkomen in de overgangsklasse!

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis 8, Jeffrey 4, Vincent 2, Steven 2, Anieke 1, Sanne 1, Eveline 1


 
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca