Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

VALSE START TEGEN ALBATROS

WEDSTRIJDVERSLAG   ALBATROS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Na een lange voorbereiding van vier weken was het zaterdag 9 september eindelijk zover: de competitie begint weer! De selectie is dit jaar grotendeels veranderd, met een aantal nieuwe spelers en ook een nieuwe hoofdtrainer: Edwin Jansen. De rood-witten gingen op bezoek bij een tegenstander welke verre van onbekend is de laatste jaren: het Zwijndrechtse Albatros. Voordat de eerste teams mochten aantreden, was het eerst de beurt aan de tweede teams. Na een spannende wedstrijd trok de formatie uit Sliedrecht helaas aan het kortste eind: 13-9. Voor het eerste de taak om dit beter te doen. Helaas lukte dit niet, en dus ging de selectie met 0 punten terug naar Sliedrecht.

Het vlaggenschip begon de wedstrijd uitstekend. Het 1e aanvalsvak, bestaande uit Silvie, Sanne, Jeffrey en nieuwkomer Jasper den Toom (afkomstig van tegenstander Albatros) zorgde ervoor dat binnen 2 minuten er een voorsprong van 0-2 op het scorebord stond. Het andere aanvalsvak (Dennis, Xander, Fleur en Eveline) had meer moeite om de korf te vinden. De kansen waren er wel, maar het rendement was te laag. Dankzij sterk verdedigend werk duurde het lang voordat Albatros haar eerste score kon noteren: na 12 minuten was de stand 1-2. Vanaf dat moment was het Albatros die de controle over de wedstrijd pakte. Het was de ploeg uit Zwijndrecht die nu elke onderschepping uitgebreid vierde en met sterke rebounds konden de aanvallers van Albatros blijven herhalen. Aanvallend kon de rood-witten uit Sliedrecht geen vuist maken. Het reboundoverwicht lag overduidelijk bij Albatros en de kansen die er waren, werden niet afgerond. Dit zorgde ervoor dat de rust werd bereikt met een stand van 8-2.

Na de theepauze was het belangrijk om zo snel mogelijk weer in de wedstrijd komen, om wellicht nog voor een stunt te zorgen. Er werd met meer overtuiging gekorfbald, maar het probleem bleef het niet afronden van de kansen. Albatros kon geduldig blijven korfballen en liep uit naar een beschamende tussenstand van 12-3. Met diverse wissels werd geprobeerd het tij nog te keren, maar ondanks de sterke invalbeurten, bleef Albatros de grote voorsprong consolideren. In de laatste paar minuten werd de stand nog iets draaglijker en uiteindelijk vond de scheidsrechter het bij 14-7 genoeg.

Een fikse nederlaag in deze zware poule, met daarin nog meer bekende tegenstanders: Kinderdijk uit Alblasserdam en KCR uit Ridderkerk. Gelukkig zijn er genoeg aanknopingspunten om mee verder te bouwen aan de vernieuwde ploeg. In deze poule volgt nu voor de selectie 3 thuiswedstrijden op rij, te beginnen aanstaande zaterdag met Kinderdijk. Kinderdijk verloor haar 1e wedstrijd met 15-16 van KCR en dus zullen beide ploegen vol voor de winst moeten gaan! Het 2e zal beginnen om 14.00 uur en het 1e team zal starten om 15.30 uur. We hopen (net als afgelopen zaterdag!) weer op een hoop steun van ons publiek!

De scores: Ashley Kleijwegt 2, Dennis van Eijl 1, Sanne de Jong 1, Xander Schaddelee 1, Jasper den Toom 1, Mark van Eijl 1.