Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

 MERWEDE/MULTIPLAAT DOOR WINST GEHANDHAAFD IN DE OVERGANGSKLASSE

  WEDSTRIJDVERSLAG   KCR 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..  
     
  Gisteren was de beslissende speelronde van de najaarscompetitie. En bij beide wedstrijden in de poule van Merwede/Multiplaat 1 ging het ergens om. Voor ons stond de uitwedstrijd in Ridderkerk tegen KCR op het programma en de andere wedstrijd was Kinderdijk-Albatros. In beide wedstrijden was er een ploeg die de titel kon halen en een ploeg die tegen degradatie streed.

We geloofden in een goed resultaat en dat winst genoeg zou kunnen zijn. Kinderdijk deed ook wat ze moesten doen en wonnen hun wedstrijd. Een uur later dan die wedstrijd moesten wij het zelf nog afmaken om over Albatros heen te gaan.

De heenwedstrijd hadden we KCR ook al verslagen en waarom niet in het hol van de leeuw het nog een keer doen. De gretigheid spatte er meteen af en we namen de touwtjes gelijk in handen. Met veel beleving, passie en strijd maar ook met zeer prima spel liepen we snel uit. Via 0-2, 3-6 was het na 21 minuten 4-8 en voelde je dat er iets moois ging gebeuren.

Het thuispubliek, die zich er heel iets anders van had voorgesteld, werd steeds stiller en de meegereisde Sliedrechters gingen steeds meer los. Dit gaf de ploeg nog meer vertrouwen en we merkten dat we de baas waren. De rust werd behaald met een 5-8 stand.

Het was zaak om direct na de rust goed te starten wat ons al een paar keer niet goed gelukt is, maar dit keer werd er gelijk in de eerste aanval weer gescoord. KCR probeerde met good old Remon de Vos (die in de basis startte) nog wat terug te doen maar hij werd geweldig verdedigd door de sterk spelende Dennis van Eijl.

Met nog een kwartier te gaan stond het 8-13 en zag je dat de ploeg dit niet meer uit handen ging geven. Met zoveel vertrouwen werd de wedstrijd goed uitgespeeld met soms prachtige aanvallen en dito goals.
Via 9-14 werd het uiteindelijk een 12-17 overwinning voor Merwede/Multiplaat en gingen de bloemen en champagne bij de Ridderkerkers weer het clubhuis in.

Handhaving is dus een feit en dat had op voorhand niemand verwacht met deze grotendeels vernieuwde, jonge, onervaren maar ook leergierige ploeg. Maar ook met de heerlijke support van de mensen van 2 vanaf de bank helpt mee. En dit is andersom ook en er staat steeds meer een hecht collectief als selectie en die dit ook uitstralen. En dan kun je als groep resultaat halen.

En zo eindigden we met 4 punten voor de selectie tegen KCR (Merwede/Multiplaat 2 won ook dik verdiend met 13-16 van KCR 2) deze najaarscompetitie en kunnen we met goede moed en vertrouwen de zaal in.

En de ploeg die misschien wel het meest wilde promoveren is nu gedegradeerd. En dan vergeet ik even niet een opmerking van wat mensen in de kantine bij Albatros die daar zeiden dat Merwede geen schim meer is van wat Merwede was. Bedankt voor die prikkel en dit eindresultaat.
We zijn gehandhaafd in deze zware poule des doods en daar zijn we als staf trots op!

Bedankt supporters die er werkelijk in grote getallen overal waren.
Ik kijk erg uit naar de zaal als ik hoor hoe daar de sfeer en de support is. Tot in de zaal allen.
Nu heeft de selectie even een weekje rust om vervolgens weer de eerste oefenwedstrijd in sporthal de Stoep te gaan spelen op donderdag 26 oktober tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. We zien jullie daar graag weer.

Edwin Jansen


Foto: Bernadette Struijk
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca