KNAPPE WINST OP VELDKAMPIOEN KINDERDIJK
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - KINDERDIJK 1 |  MEER NIEUWS..

Na een goede voorbereiding startte gisteren de competitie met de thuiswedstrijd tegen Kinderdijk. Direct een mooie derby waar de vonken vanaf spatte. Enorm veel strijd en passie tot het randje.

De gasten uit Alblasserdam scoorden de eerste goal en namen het heft in handen. Met name door twee zeer goed spelende dames, die moeilijk te stoppen waren, was het zaak om wel in de wedstrijd te blijven en het gat niet te groot te laten worden. Het kostte alle moeite om bij te blijven maar na de 6-10 achterstand en wat belangrijke omzettingen kregen we de wedstrijd iets meer in evenwicht. Na de 9-12 kwamen we voor het eerst op voorsprong bij 13-12. Bij 13-14 scoorden we in de laatste seconde voor rust nog de gelijkmaker en was het even op adem komen.

In de rust goed bespreken wat we anders moesten doen en vooral tegen hun dames. Na de rust was de eerste goal voor de gasten maar dit keer lieten we ze niet weglopen. Na 15-17 trokken we de wedstrijd wat steviger naar ons toe. En bij 19-19 was het invaller Jelle Wienk die met twee goals het eerste goede verschil voor ons maakte. Een spannende laatste 5 minuten braken aan. Na de 21-20 scoorde we in een kolkende sporthal De Stoep middels een belangrijke strafworp de 22-20. Om vervolgens in de volgende aanval de genadeklap te geven en na de 23-20 kon het niet meer mis gaan. Na de 23-21 werd er op een vreemde manier voor tijdrekken gefloten waardoor zelfs 11 seconde voor tijd nog de 23-22 eindstand op het scorebord kwam. Echter wisten we dat het goed zat en we de bal niet meer zouden weggeven. Na het laatste fluitsignaal ging de hele sporthal uit zijn dak en kon het feestje beginnen.

Een zwaarbevochten overwinning behaald met een selectie die vandaag weer als supergoed collectief elkaar heeft geholpen. En omdat ook Merwede/Multiplaat 2 won van Kinderdijk waren het zelfs vier punten die de selectie gisteren pakte. Een heerlijke start van het zaalseizoen!

Supporters bedankt weer en wat een heerlijke entourage en sfeer. Ook de jonge supporters met de trommels en het team van de week waren erg leuk. Nu nog even kort nagenieten om de focus vanaf dinsdag weer naar de volgende wedstrijd te krijgen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Maassluis startend om 17.00 uur. Waarvoor weer de tweede teams het spits af mogen bijten.