MERWEDE/MULTIPLAAT GEEFT MOOIE SEIZOENSTART EEN GOED GEVOLG
  WEDSTRIJDVERSLAG   MAASSLUIS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Gisteren was de 2e wedstrijd in de zaalcompetitie en de Sliedrechters moesten met de selectie naar Maassluis om daar tegen ckc Maassluis te spelen.
Het 2e won na een zeer moeizame en matige eerste helft uiteindelijk ruim met 12-17. Daarna was het de taak aan het eerste team om na de mooie start van vorige week nu een goed vervolg te gaan geven.

Waar vorige week de start moeizaam was, ging het nu juist sterk van start. Na 8 minuten stond het al 1-5 en we hadden duidelijk het betere van het spel met prima niveau in de afronding. Na 22 minuten stond het al 5-12 en dachten we heerlijk te gaan rusten. Helaas lieten we wat onnodige goals door vlak voor rust en gingen we met een 8-13 stand de kleedkamers in. Het was een goede helft en toch was het gevoel in de kleedkamer niet euforisch. Het verschil had voor ons gevoel groter moeten zijn, zeker gezien het feit hoe we bijna de hele eerste helft verdedigd hebben. Dat was zeer sterk.

Na rust oppakken en verder, echter waren de eerste 2 goals gelijk van de thuisploeg. Maar van 10-13 liepen we toch uit naar 10-16. Niets aan de hand zou je zeggen. Maar in de laatste 14 minuten ging het scoren steeds moeilijker en werden de aanvallen ook steeds slordiger. En omdat bij Maassluis vooral een heer het even op zijn heupen kreeg, werd het opeens weer een echte wedstrijd. Via 14-16 werd het 5 minuten voor tijd 16-19. Maar het werd toch nog spannend omdat met nog 2 minuten te spelen het 18-19 stond.

De spanning nam toe maar we hebben het aangekund. Het piepte en kraakte bij ons maar we zijn niet gebroken en we hebben de wedstrijd naar ons toe weten te trekken. 18-19 winst.

Echt een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft van een erg hoog niveau zowel aanvallend als verdedigend, maar een tweede helft met zeer stroef spel en zeer matige afronding. Maar de punten zijn binnen en we hebben een goede start met 4 punten uit 2 wedstrijden.
En wederom KOEKEN voor de selectie die de coach altijd trakteert als 1 en 2 beiden gewonnen hebben.

Komende week goed bekijken hoe we het zo hebben laten verlopen en dan op naar de volgende uitwedstrijd tegen Albatros. Deze wedstrijd van Merwede/Multiplaat 1 is zaterdag 25 november om 18.00 uur in Zwijndrecht in de Develsteinhal. Het zal een felle strijd worden. Wij willen revanche voor de eerste 2 nederlagen tegen hun op het afgelopen veldseizoen en Albatros zal zich willen wreken omdat wij hun hebben laten degraderen op de slotdag van die veldcompetitie en wij toen gehandhaafd waren.
Om 16.40 uur spelen wederom beide tweede teams eerst tegen elkaar.

Hopelijk kunnen we weer op de steun rekenen van veel Merwede supporters.
Dit wordt gewaardeerd en de spelers worden echt door jullie geholpen. Dank jullie wel.