MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST DOELPUNTRIJK
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - TJOBA 1 |  MEER NIEUWS..

Zaterdag stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma en de gasten waren de mensen van Tjoba uit ‘s-Heer-hendrikskinderen. Een ploeg die bekend staat om sterke en trefzekere dames. En dat zou later ook blijken want ze zouden wederom meer goals dan hun heren scoren.

De eerste goal was dan ook voor hen maar het gretige Merwede/Multiplaat liet duidelijk zien dat ze de wrange nasmaak van vorige week wilden wegspoelen. Met goed aanvalsspel en prima goals stond het na zes minuten 4-1. Via 6-4, 9-6 stond het na 17 minuten 12-7 en dus een mooie opgebouwde marge. Echter knakten de gasten niet en inderdaad door vooral de dames kwamen zij nog voor de rust sterk terug. Vooral met veel druk naar binnen en strafworpen haakten ze goed aan en was de marge in de rust nog maar een (14-13).

Een wedstrijd waar aan beide kanten (te) veel strafworpen (15 stuks) werden gegeven. Beide ploegen scoorden er zes en wij mistten er helaas nog twee. Het was een felle en fysieke strijd maar dit was wat onnodig.

Na de rust kwamen de gasten goed uit de kleedkamer en binnen zes seconden was het weer gelijk en begon de wedstrijd eigenlijk weer opnieuw. Echter was het dit keer Tjoba wat dicteerde en telkens aan de goede kant van de score kwam te staan. Tot 17-17 ging het gelijk op en bij 18-19 sloegen de gasten een beslissend gaatje (18-22). Helaas in die fase twee missers vanaf de stip van onze kant, maar konden we toch nog tot 20-23 terugkomen. Maar dichterbij dan drie punten kwamen we niet meer. En uiteindelijk werd de eindstand 23-26.

Een wedstrijd met twee verschillende helften. De eerste helft hadden we eigenlijk ruimer voor kunnen en moeten staan gezien het spelbeeld. Maar in de tweede helft waren de gasten sterker. Overall misschien een punt verdiend maar de Zeeuwen speelden het goed uit en waren vooral in de slotfase dodelijker.

Jammer, maar nu opkrabbelen en volgende week moet er een winst volgen op Juliana. Dan speelt Merwede/Multiplaat om 15.00 uur de uitwedstrijd in Oud-Gastel. Hopelijk kunnen we dan wel de punten pakken, die we misschien wel verdiend hadden de laatste twee wedstrijden, maar niet gebeurde.