MERWEDE/MULTIPLAAT LAAT DURE PUNTEN LIGGEN
  WEDSTRIJDVERSLAG   JULIANA 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag was de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Juliana in Oud-Gastel. Na 2 nederlagen was een overwinning wel weer eens nodig, echter bleek dit er nooit in te zitten.

De enige voorsprong die er is geweest was 1-2, maar na een 3-3 tussenstand liep de thuisploeg snel uit naar een 12-5 voorsprong na ruim een kwartier. Merwede/Multiplaat stond als team totaal ‘uit’. Verdedigend stond het niet goed, afspraken werden niet goed nagekomen en was het een gatenkaas. Aanvallend was het te onrustig en werd er slordig gespeeld. Veel balverlies en te korte aanvallen.
Uiteindelijk werd de rust behaald met een 13-8 stand.
In de rust gehamerd dat de opdrachten beter uitgevoerd moesten worden en vooral het geloof hebben dat het nog zou kunnen. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld dus moesten we het beter kunnen oppakken. En Juliana houdt het niveau wat zij in de eerste helft lieten zien, nooit een hele wedstrijd vol. Zo hadden ze het al in veel wedstrijden verspeeld.

Dus de rug proberen te rechten en de inhaalrace inzetten. Na 8 minuten stond het 17-14 en was het gat al wat kleiner. En 8 minuten voor tijd kwam de aansluittreffer (18-17).
Het viel bij Juliana stil. Wij waren iets beter dan de eerste helft maar we waren niet goed genoeg om eroverheen te komen. Het spel en vooral beleving was iets beter maar helaas te weinig om de winst alsnog naar ons toe te trekken. De eindstand werd 3 minuten voor tijd bepaald op 22-19.

Een wedstrijd waar de scheidsrechter in zijn eigen wereld leefde en voor ons beide coaches, spelers en zelfs jurytafel vaak niet te volgen was. Maar kritisch bekeken was dit onze zwakste wedstrijd van dit zaalseizoen tot nog toe. De vorige 2 nederlagen voelden nog oké omdat we wel een goede wedstrijd speelden, maar tegen Juliana verloren we omdat we het zelf niet goed hebben gedaan.

En zo wordt het langzamerhand wel belangrijk om weer punten te pakken. De komende 2 wedstrijden zijn belangrijk tegen 2 concurrenten in de middenmoot.

A.s. zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en wel thuis tegen het Zeeuwse Ondo uit Middelburg. Een ploeg die net als Merwede/Multiplaat 4 punten heeft. De verliezer moet echt naar bendeden kijken en dus is winst super belangrijk om zo het kalenderjaar goed af te sluiten.

De wedstrijd begint om 17.00 uur waar het 2e (wat afgelopen weekend nipt verloor met 21-19 in een goede wedstrijd tegen PKC 4) ervoor zal spelen tegen Ijsselvogels 2. Dus wees erbij vanaf 15.45 uur.