MERWEDE/MULTIPLAAT HERSTELT ZICH MAAR LAAT ONNODIG PUNT LIGGEN
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ONDO 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar en het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat moest zich van een betere kant laten zien dan vorige week en het publiek op een leukere wedstrijd trakteren.

Nadat Merwede/Multiplaat 2 in een leuke wedstrijd met 21-18 gewonnen had van Ijsselvogels 2 en in de stand de 3e plek heeft ingenomen, moest het eerste aantreden tegen het Zeeuwse Ondo uit Middelburg.

De start was goed en direct werden de bedoelingen duidelijk. Met veel energie werd er gespeeld, aanvallend werden er mooie goals gescoord en verdedigend werd er goede druk gegeven.
Dit resulteerde in een 8-4 voorsprong na 10 minuten. En na 20 minuten stond het zelfs al 12-7.
Maar helaas speelden we de laatste 5 minuten van de eerste helft het niet goed uit. Er was opeens slordig balverlies en we namen veel te snel de afronding en zelfs te vaak zonder rebound. Het leek wel of wij haast hadden.
En door die fouten haakte Ondo weer aan tot 12-10.
Echter door een mooi schot vlak voor tijd van Dennis van Eijl werd de marge in de rust 3 (13-10).

Overall een prima eerste helft maar de marge had ruimer moeten zijn. Na 10 minuten in de tweede helft stond het 18-14 en werde er aan beide kanten goed spel laten zien. Maar ook in deze fase maakten we wat verkeerde keuzes en 5 minuten later was het opeens 20-20.

Een laatste spannende 10 minuten braken aan. Via 23-20 werd het 5 minuten voor tijd 25-21 en leek het de goede kant op te gaan. Maar in 3 minuten tijd scoorden de gasten 5 keer (waaronder 3 strafworpen, waar na het zien van de beelden er bij 2 wel wat vraagtekens zijn).
En bij 25-26 stonden de gasten opeens voor het eerst op een voorsprong met nog 2 minuten te gaan.
2 minuten voor tijd scoorden we de gelijkmaker en de spanning was om te snijden. In de laatste minuut was er een spelharvatting voor de Zeeuwen en er werd duidelijk een bewust blok gezet waardoor onze heer niet naar zijn tegenstander kon maar de overall goed leidende scheidsrechter zag er een vrije bal in. En dat buitenkansje werd benut waardoor met nog minder dan een minuut een juiste kans genomen moest worden. Deze kwam er maar helaas werd deze gemist. Met nog 25 seconden te gaan was het aan Ondo om de wedstrijd uit te spelen maar door een fout van hun en een onderschepping van ons, ging de bal nog 1 keer naar de aanval en scoorden de zeer goed spelende Dennis van Eijl vanaf de middellijn de verdiende gelijkmaker. (En levert het middenlijntje schieten bij de trainingen toch wat op😉).

En zo eindigde een zeer enerverende en attractieve wedstrijd in 27-27 waar beide teams met mixed feelings achterbleven. Beiden voelden dat ze de winst hadden weggegeven.
Maar gezien de hele wedstrijd en het 47 minuten voor staan met paar keer een ruime marge, vind ik dat we wel een punt hebben verloren, maar moeten we blij zijn want met lege handen hadden we ook kunnen staan. Zo hebben we het eerste deel van het seizoen toch wel goed afgesloten met een 4e plaats momenteel.

Nu even een korte break en over 4 weken wacht de uitwedstrijd tegen het Dordtse Movado. Aanvang van die wedstrijd is 16.30 uur.
A.s. zaterdag spelen we de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en wel thuis tegen het Zeeuwse Ondo uit Middelburg. Een ploeg die net als Merwede/Multiplaat 4 punten heeft. De verliezer moet echt naar bendeden kijken en dus is winst super belangrijk om zo het kalenderjaar goed af te sluiten.

De wedstrijd begint om 17.00 uur waar het 2e (wat afgelopen weekend nipt verloor met 21-19 in een goede wedstrijd tegen PKC 4) ervoor zal spelen tegen Ijsselvogels 2. Dus wees erbij vanaf 15.45 uur.