Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST DOELPUNTRIJK DUEL
  WEDSTRIJDVERSLAG   MOVADO 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag begon na vier weken pauze weer de competitie en het vlaggeschip moest uit tegen Movado in Dordrecht. Een ploeg die thuis nog niet heeft verloren en uit nog niet heeft gewonnen. Thuis is het zelfvertrouwen bij hen erg groot en zij startten dan ook zeer sterk. Binnen vijf minuten stond het al 5-2 en na 14 minuten 12-8. We probeerden aan te haken en door een goed rendement lukte dit enigszins. Via 12-10 werd de rust bereikt met een 14-11 stand.

Het tweede deel van de eerste helft hadden we het verdedigend iets beter voor elkaar. En dit werd na de rust direct verder opgepakt om na vijf minuten in de tweede helft weer gelijk te staan (15-15). De wedstrijd leek te kantelen maar op dat moment pakten de Dordtenaren het op het juiste moment weer op en in die tweede helft hadden zij een enorm bizar hoog rendement in de afronding over verschillende schijven. Via 19-15 kwamen we nog een keer in de buurt (20-18), maar de thuisploeg bleef met scherp schieten. Goed om te zien was dat we wel door bleven gaan en niet opgaven. Er werd voor elke goal geknokt. Na 30-23 werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 31-27.

Aanvallend hebben wij een zeer goed rendement gehaald en veel van deze wedstrijden hadden we waarschijnlijk gewonnen, maar als de tegenstander een rendement van zo’n 30 procent haalt over de hele wedstrijd en bepaalde individuen zelfs de 35/36% aantikken, dan wordt het lastig. Een vervelende nederlaag maar qua afronding op waarde geklopt. Het blijft close in de middenmoot halverwege de competitie.

Volgende week de eerste return en wel tegen Kinderdijk uit in Alblasserdam. Deze ploeg heeft slechts 1 keer verloren en dat was de eerste wedstrijd tegen … ons. We zullen hetzelfde rendement moeten halen en goed zijn, willen we weer van de koploper kunnen winnen. Kop omhoog, borst vooruit en zaterdag opnieuw de strijd aan gaan. Aanvang wedstrijd 16.30 uur.