MERWEDE/MULTIPLAAT VERLIEST BELANGRIJK DUEL VAN MAASSLUIS
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - MAASSLUIS 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd en het was tegen concurrent Maassluis die voor deze wedstrijd 1 punt meer had. De heenwedstrijd werd nipt gewonnen (18-19) door de Sliedrechters en dat was ook gelijk de laatste winst.

Deze belangrijke en later bleek zeer felle wedstrijd werd door de thuisploeg goed gestart en na 12 minuten stond er een 6-2 voorsprong op het bord. Lang kon men hier niet van genieten want 5 minuten later stond het al weer gelijk (8-8).
Daarna nog wat scores over en weer en de rust werd bereikt met een minimale achterstand (10-11).

De hele wedstrijd bleek het aanvallend erg moeizaam te gaan. We haalden niet het niveau aanvallend van de laatste weken. Te gehaast, veel balverlies, te weinig aantal afrondingen en een te laag rendement.

Ook in de 2e helft liepen we achter de feiten aan. Na 6 seconde scoorden de gasten al weer. We konden we alleen maar achteraan lopen en bij 13-17 leek het 5 minuten voor tijd beslist. Toch veerden we nog even op en door 3 mooie goals haakten we toch weer aan 2 minuten voor tijd (16-17).
Helaas werd er op dat moment een strafworp tegen gegeven die door iedereen in de zaal als lachertje werd afgedaan. Zelf had ik hem niet direct gezien maar na het terugkijken van de beelden begrijp ik wat iedereen bedoelde. Een heer van ons nam een doorbraak prima en correct verdedigend over. Nadat dit buitenkansje benut werd door Maassluis was het wel gedaan en knakte het. Uiteindelijk werd de eindstand 16-19.

Een zure nederlaag maar gezien de wedstrijd wel een verdiende nederlaag. We hebben aanvallend niet het gewenste niveau gehaald en met 16 goals is het niet genoeg. En zo blijven we op de zevende plaats staan en staat het water ons aan de lippen. We staan 3 punten achter op de ploegen de veilig staan.

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen het taaie Albatros waar we dit jaar al 3 keer tegen hebben gespeeld en even zoveel keer van hebben verloren. De laatste keer was zuur toen zij 20 seconden voor tijd de winnende maakten.

Hopelijk kunnen we revanche nemen voor die sof.
Aanvang wedstrijd 17.00 uur waar beide 2e teams ervoor spelen tegen elkaar.