MERWEDE/MULTIPLAAT WINT DUEL VAN ALBATROS
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - ALBATROS 1  |  MEER NIEUWS..

Deze zaterdag stond weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen het bekende Albatros, waar dit seizoen al drie keer eerder tegen werd gespeeld en even zoveel keer werd verloren. De heenwedstrijd in de zaal werd er 20 seconden voor tijd verloren en dus waren de revanchegevoelens groot en zijn de punten gezien de stand broodnodig. Nadat het 2e team in een aardige wedstrijd helaas met 15-21 verloor was het de beurt aan het vlaggenschip om het publiek te vermaken en een positief resultaat proberen te behalen.

We begonnen meteen goed aan de wedstrijd en via 3-1 en 5-2 stonden we halverwege de eerste helft er goed op. Albatros had moeite met onze tactiek en manier van spelen maar kwamen na 15 minuten beter in de wedstrijd. De gasten namen het heft in handen en gingen opeens met een 7-9 voorsprong de rust in. Koppies omhoog houden en vasthouden aan ons plan want we zaten er wel goed in.

De eerste goal na rust was nog voor Albatros maar daarna pakten we de touwtjes weer in handen. Via 12-12, 14-14 en 14-15 gingen we de slotfase in. Hier en daar wat omzettingen en wissels die gelukkig goed uitpakten. En binnen vijf minuten scoorden we vijf prima goals en beslisten we de wedstrijd. Via 19-15 werd het uiteindelijk een verdiende 20-17 overwinning en hadden we onze revanche genomen. Twee heel kostbare punten zijn binnen om zo weer aan te haken bij de veilige plaatsen. Het harde werken van de laatste weken is nu eindelijk een keer beloond.

Wat mooi om te zien is dat ondanks meerdere weken tegenslagen te krijgen, er toch steeds weer een frisse en gretige ploeg aan de start verschijnt. En wat er gisteren gebeurde had ik zo nog niet meegemaakt. Het was zo’n intense strijd en dat merkte het publiek ook en die gaven ook extra gas. Er was een mooie wisselwerking te zien tussen spelers en publiek en na de winst stonden de mensen op de banken en waren de supporters deze keer extra luid aanwezig met de aanmoedigingen. Hier zijn we als selectie erg blij mee en we gaan ervoor om de komende wedstrijden deze energie en intensiteit wederom op het veld te leggen. Nu even kort genieten van zo’n mooie wedstrijd en dan even wat rust nemen.

De volgende wedstrijd is pas over drie weken uit in Goes tegen Tjoba. Een taaie Zeeuwse tegenstander waar de heenwedstrijd met 23-26 van werd verloren. Zaterdag 24 februari om 16.05 uur start de wedstrijd in sporthal Omnium in Goes.