MERWEDE/MULTIPLAAT WINT ZEER BELANGRIJK THUISDUEL
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - JULIANA 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd op het programma tegen rode lantaarndrager Juliana uit Oud-Gastel. Deze ploeg heeft niet veel punten gepakt maar de heenwedstrijd wonnen zij wel van ons. Revanche nemen en belangrijke punten voor de stand pakken was het credo en hoe maakte op voorhand niet uit.

De start was goed want direct scoorden we 2 vrije ballen en een schot waarbij we binnen 3 minuten al 3-0 voor stonden. Tot 6-3 bleef dit de marge maar helaas zoals al vaker is gebleken konden we het betere spel ten opzichte van de tegenstander niet in een ruimere score uitdrukken. Juliana bleef daardoor in de wedstrijd hangen en kwam zelfs op een 6-7 en 7-8 voorsprong. Toch wisten we met een verdiende 12-10 stand de rust te bereiken. Maar het was zeker nog niet gespeeld.

We speelden weer iets te ongeduldig om stabiel de wedstrijd naar ons toe te trekken en de met nog 13 minuten te gaan stond het weer gelijk (15-15).
Maar toch voelde je dat we de wedstrijd iets meer in handen hadden en via een 19-16, 20-17, 21-18 stond het 3 minuten voor tijd 23-20 en leek het beslist.
Toch werd het weer onnodig spannend, enerzijds kritisch naar onszelf door te snel afronden van ons en anderzijds doordat de gasten van de vrijgevige scheidsrechter soms onverwachts vrije ballen mochten nemen. 6 vrije ballen in de laatste 3 minuten was vrij veel. Gelukkig gaven we veel druk en viel de bal er niet meer in en zo wonnen we deze belangrijke wedstrijd voor handhaving met uiteindelijk 23-22.

We zijn in thuiswedstrijden net even gretiger mede door wederom de aanwezigheid van het publiek die ook de punten bejubelden. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. Juliana is nu officieel gedegradeerd en de 2e degradatie plek zal tussen Movado en ons gaan.

Eerst volgende week zaterdag uit tegen Ondo in Middelburg om 19.50 uur. Deze ploeg wist ze gisteren veilig te spelen. De heenwedstrijd was toen zeer attractief (27-27) en hopen dat het nu ook weer resultaat oplevert.