MERWEDE/MULTIPLAAT SPEELT ZICH OVERTUIGEND VEILIG TEGEN ONDO (M)
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - JULIANA 1 |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd op het programma van het vlaggenschip tegen ONDO in Middelburg. Zo ver dan nog eens laat op de avond is altijd een vervelende trip maar er stonden veel belangen op het spel. Doordat concurrent Movado eerder die dag al verloor konden we ons bij winst nu al veilig spelen. De Zeeuwen hadden zich vorige week al veilig gespeeld en de druk was er dus bij hun af. Hier moesten wij gebruik van maken door extra gretig en fel te zijn want de ontspanning mede door een wat aangepaste opstelling aan hun kant, was bij de tegenstander zichtbaar.

We pakten direct de tegenstander bij de keel en dat was precies de bedoeling. Bijna alle duels wonnen we en nog niet eens echt door goed spel maar wel een scherpe afronding leidden we al snel in de score. Na 10 minuten stond het 2-5 om vervolgens na 17 minuten al met 3-10 de leiding te nemen. Toen werden snel 2 wissels bij hun ingebracht om het tij te keren. De rust werd behaald met een 6–13 voorsprong wat dik verdiend was.

Maar in de eerste wedstrijd stonden we ook al lang ruim voor en trokken we hem toen niet over de streep. Maar dit keer voelde je al snel dat het niet mis kon gaan. En ook direct na rust voerden wij de boventoon. Binnen 2 minuten stond het 7-16. Wederom wat verschuivingen bij de tegenstander maar het mocht voor hen niet baten. Wij voelden ons de baas en dat zag je aan alles. Halverwege de 2e helft stond het al 8-21 en werd bijna de overwinning al gevierd. Je merkte dat de focus wat weg vloeide wat wellicht ook logisch is. Met nog 8 minuten te gaan stond het 10-23. Ook wij wisselden en lieten de reserves, die ook de lange rit hadden gemaakt, speelminuten maken.
Aan onze kant viel het uiteindelijk wel wat stil en de scores vielen niet meer Jammer dat we in de laatste 13 minuten nog maar 2 keer scoorden.

Maar de uiteindelijke afgetekende 13-23 overwinning was er eentje om door een ringetje te halen en we hebben nogmaals laten zien dat we zeer zeker in deze klasse thuis horen. En omdat ook Merwede/Multiplaat 2 won is het wederom tijd voor koeken deze week🙈

We hebben de handhaving, die vanaf nu een feit is, eigenlijk onnodig zelf lang uitgesteld. Het zat vaak niet mee maar zijn fris en fruitig doorgegaan.
En als coach ben ik trots op deze zeer jonge, onervaren nieuwe ploeg die duidelijk groei laten zien. Maar trots op de hele jonge selectie want ook het 2e won weer en heeft nu al 16 punten na vorig jaar gepromoveerd te zijn. Dus met 1 en 2 de doelstellingen behaald. 😃

Volgende week is de laatste wedstrijd en voor handhaving is deze dus niet meer belangrijk. Maar we hebben als ploeg nu al doelen gesteld waarom we deze wedstrijd zeer serieus gaan nemen.

Dus supporters, kom allen naar de laatste thuiswedstrijd om met ons het zaalseizoen goed af te sluiten. Nog 1 keer dit seizoen van de sfeer in sporthal de Stoep genieten.
Om 17.15 speelt het vlaggenschip dan tegen Movado waar wraakgevoelens gaan opborrelen als we aan hun denken. Zij zijn nu definitief gedegradeerd maar het zal een pittig potje worden. Daarvoor speelt het 2e tegen TOP 3 uit Arnemuiden.