ZAALSEIZOEN GOED AFGESLOTEN DOOR 1E
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - MOVADO 1 |  MEER NIEUWS..

Nadat vorige week in een zeer goede wedstrijd de handhaving al een feit was, moest afgelopen zaterdag nog wel de thuiswedstrijd gespeeld worden tegen degradant Movado. De heenwedstrijd werd verloren door een bizar hoog rendement (36% en 31 goals) van de Dordtenaren en het was aan ons om te laten zien dat we tegen hen minder goals tegen konden krijgen en we onze revanche gingen pakken voor die uit nederlaag.

Aanvoerder Jeffrey van Son (de met afstand topscoorder in onze hele poule) en Eveline Liefrink begonnen dit keer op de bank en zo stond er een wat andere opstelling. De start was voor de gasten en na 8 minuten stond het 2-5. Aanvallend liep het erg stroef in een vak aan onze kant. Door te veel onrust, balverlies en te voorspelbaar spel kwamen we moeilijk aan onze scores. Uiteindelijk haalden we de rust toch met een gelijke stand (8-8) maar we konden zeker niet tevreden zijn. We wilden het thuispubliek nog wat laten zien ondanks dat er geen belangen meer op het spel stonden, maar we hadden nog een helft om in ieder geval de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Het spel in de 2e helft was iets beter maar was niet goed genoeg waardoor het gelijk op bleef gaan. Met nog 7 minuten te gaan leken de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken (12-14). Maar de veerkracht en mentaliteit bij ons is heel het jaar al goed en zo stond het 2 minuten voor tijd weer gelijk (15-15). In de echt allerlaatste slotfase pakten we toch de winst. Het was de zeer goed spelende Dennis van Eijl die met 2 treffers in een minuut de eindstand bepaalde op 17-15. Het was geen goede, maar wel echt een spannende wedstrijd waar het in de slotfase nog even hectisch werd. Voor ons eind goed al goed.

Als we de balans opmaken en terugkijken naar het zaalseizoen dan zijn we tevreden hoe dit geëindigd is. Van de 14 wedstrijden hebben we 12 echt goede partijen laten zien, alleen te weinig punten eraan over gehouden. We hebben van de kampioen, de nummers 2 en 3 gewonnen en de andere 2 wedstrijden tegen de top 2 in de allerlaatste seconden verloren hetgeen aangeeft dat wij erg goed mee kunnen met de bovenste ploegen van de competitie. Daar staat tegen over dat we van beide degradanten ook een keer verloren hebben wat dan weer ondermaats is. Dit past precies bij een jonge en nieuwe ploeg in opbouw wat soms nog instabiel is qua resultaten. Maar door de winst van gisteren en door vier overwinningen in de laatste vijf duels, zijn we nog een plek gestegen en kunnen we met een 5e plaats best tevreden zijn.

Nu even kort de rem erop en vrijaf om over drie weken op het veld weer in de overgangsklasse proberen erin te blijven. Een flinke uitdaging in een pittige poule. We starten zaterdag 6 april lekker thuis op ons eigen terrein om 15.30 uur tegen de dikke favoriet voor de titel GKV/Economics uit Gorinchem.

Supporters bedankt voor de steun tijdens het zaalseizoen en tot op het veld!