MERWEDE/MULTIPLAAT KOMT TEKORT TEGEN FAVORIET
  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT 1 - GKV/ENOMICS 1 |  MEER NIEUWS..

Nadat het 2e team 13-9 had gewonnen tegen ONDO (g) 3 uit ’s-Gravenzande was het de beurt aan het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat. Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd weer op het veld. Er werd thuis begonnen tegen GKV/Enomics uit Gorinchem, een ploeg die in de zaal nog hoofdklasse speelde en daar knap derde werd. Zij zijn ook de gedoodverfde kampioen voor deze competitie.

Een plan was gemaakt en we startten erg goed. We legden veel energie in de wedstrijd en met veel strijd maakten we het hun aanval behoorlijk moeilijk. Daar tegenover liep het aanvallend bij ons ook moeizaam en waren beide verdedigingen de baas over het aanvalsvak. We namen qua score wel het heft in handen en bij een 5-4 voorsprong drie minuten voor rust mistten wij helaas een strafworp (helaas hadden we hiervoor er ook al eentje gemist) en de kans om met twee punten verschil voor te komen. Direct daarna scoorden de gasten de 5-5 en werd het zelfs nog 5-6. En dus ondanks een goede eerste helft zaten we we met een kater in de rust. We hadden er al beter voor kunnen staan.

Helaas begonnen we slecht aan de tweede helft en binnen nog geen drie minuten kregen we drie goals tegen, wat betekende dat het moeilijk zou gaan worden om nog aan te haken. Positief was dat we er wel vol voor bleven gaan. Tot 8-12 bleef het verschil steeds die vier punten. Maar met nog een kwartier te spelen kwam duidelijk het klasseverschil naar boven. Het kostte ons veel energie en we konden dit niet volhouden. Uiteindelijk werd het een 10-16 nederlaag en hebben we ons wel laten zien en geen ontzag voor de tegenstander getoond.

De terechte nederlaag kunnen we nu een plaats geven en over anderhalve week, op 20 april, is de belangrijke uitwedstrijd tegen Weidevogels uit Bleiswijk. Een directe concurrent voor behoud in deze klasse. Aanvang wedstrijd 16.10 uur op sportcomplex Merenveld in Bleiswijk.