BELANGRIJKE OVERWINNING MERWEDE/MULTIPLAAT

WEDSTRIJDVERSLAG   EXCELSIOR 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  UITSLAG 12 - 18  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag speelden de Merwedianen een uitwedstrijd tegen Excelsior uit Delft. Als Merwede/Multiplaat nog kans wil maken op het kampioenschap, dan moeten de resterende drie wedstrijden gewonnen worden, waarvan zaterdag de eerste was. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. Merwede/Multiplaat was hier echter niet van onder de indruk en maakte snel weer gelijk (3-3). De Sliedrechtse ploeg nam hierna het voortouw en kantelde de wedstrijd. Het waren de rood-witten die verder uitliepen naar 3-7. Het gat van vier punten bleef tot de rust staan en beiden ploegen gingen rusten bij een stand van 6-10.

In de tweede helft was het scoreverloop steeds hetzelfde. Excelsior kwam steeds 1 of 2 doelpunten dichterbij, waarop Merwede weer met 1 of 2 doelpunten reageerde. Hierdoor kwam de thuisploeg niet dichterbij dan 2 verschil, maar bleef het toch lange tijd spannend. Pas in de laatste minuten was het de ploeg uit Sliedrecht die het gat kon vergroten naar 6 verschil en hierdoor een overwinning van 12-18 boekte.

Door de winst van Merwede en het verlies van RWA tegen Albatros klimt Merwede naar een tweede plaats. De laatste twee wedstrijden moeten gewonnen worden en dan hopen dat Albatros een keer verliest. Aankomende week is er geen wedstrijd in verband met Pinksteren.

De volgende wedstrijd is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met als tegenstander Achilles uit Den Haag. Aanvang wedstrijd: 15.30.

Scores: Iris Bakker (4x) Vincent Bakker en Tessa Visser (3x) Steven Bakker en Anne Marie Mosterd (2x) Eveline Bakker, Robbert Bakker, Dennis van Eijl en Ramon van Meeteren (1x)