MERWEDE/MULTIPLAAT KOMT TEKORT IN STREEKDERBY

WEDSTRIJDVERSLAG   HKC 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1  |  UITSLAG 18-13  |  MEER NIEUWS..

Zaterdag 18 februari 2017 stond de wedstrijd HKC – Merwede/Mulitplaat op het programma. Op papier misschien wel de spannendste wedstrijd van dit zaalseizoen in de eerste klasse. Beide teams strijden om het kampioenschap voor een promotie naar de overgangsklasse.

FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD:
HKC 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1

Merwede/Multiplaat komt voortreffelijk uit de startblokken en zet HKC binnen een paar minuten op een 0-3 achterstand door schoten van Dennis van Eijl, Steven Bakker en Vincent Bakker. HKC doet nog wat terug, maar het team van Arthyn Muller blijft scoren en komt op een 5-3 voorsprong. HKC komt vanaf dat moment beter in de wedstrijd en door drie schoten, een vrije bal en een buzzbeater gaat HKC met een stand van 8-7 als bovenliggende partij de kleedkamer opzoeken.

Meteen na rust zet HKC de goede vorm door en staan ze al snel op 13-9 voorsprong. Door een goed verdedigend HKC stokt het spel van Merwede/Multiplaat en is het lang zoeken naar de goede kansen. Een mooie doorloopbal van Iris van Eijl, een verzilverde strafworp van Steven Bakker en een vrije bal van Tessa Visser kunnen HKC helaas niet meer tegenhouden. Het inbrengen van Ramon van Meeteren bij de rood-witte ploeg had niet het gewenste resultaat; de ploeg uit Hardinxveld blijft scoren waardoor de uiteindelijke stand op het scorebord 18-13 in het voordeel van HKC laat zien.

Op 11 maart staat de laatste wedstrijd op het programma voor Merwede/Multiplaat in Sporthal de Stoep om 13.45 uur. Korfbalvereniging Fortis uit Middelburg komt dan op bezoek. Als Merwede/Multiplaat wint en HKC wellicht twee punten laat liggen tegen Roda, zal een beslissingswedstrijd uitmaken wie er kampioen wordt in de klasse 1D.

Doelpunten: Vincent Bakker (4), Steven Bakker (3), Dennis van Eijl (2), Jolanda Redelijkheid, Tessa Visser, Iris van Eijl en Robbert Bakker (1)