MERWEDE/MULTIPLAAT PAKT PUNT BIJ DE MEERVOGELS

WEDSTRIJDVERSLAG   MERVOGELS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT  1   |  UITSLAG 10-10  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag was Merwede/Multiplaat in Zoetermeer te gast bij De Meervogels, de nummer drie in de competitie. Er stond voor Merwede/Multiplaat veel op het spel. Met een plaats in de onderste helft van de ranglijst kon de ploeg twee punten heel goed gebruiken. Na een blessure was aanvoerster Iris van Eijl deze wedstrijd weer aanwezig.

Het begin was moeizaam voor beide ploegen. Zeker voor de Sliedrechtse ploeg want zij konden in het begin van de wedstrijd drie mooie kansen niet benutten. Na ruim 10 minuten kon de rood-witte ploeg de korf voor het eerst vinden. Het werd al snel 1-1 door een ongelukkige strafworp tegen Robbert Bakker. Kort daarop konden De Meervogels hun 2e doelpunt scoren. De soms zeer goede aanvallen van Merwede/Multiplaat stokten te vaak al voor de afronding en kon de ploeg maar niet scoren ondanks de vele kansen. De thuisploeg liep daardoor al snel uit naar 8-2. Gelukkig kon Merwede/Multiplaat nog voor de rust dichterbij komen door 2 doelpunten vlak na elkaar te scoren.

Na de rust begon de ploeg van Arthyn Muller geconcentreerd en werd het gat tussen de beide ploegen kleiner. Een vrije bal van Tessa Visser en een mooi schot van Dennis van Eijl zorgden voor 8-6. Aan allebei de kanten bleef het toen lang doelpuntloos. Vooral de verdediging van Merwede/Multiplaat was prima te noemen waardoor de tegenpartij het moeilijk had om verder uit te lopen. Bij Merwede/Multiplaat waren Ramon van Meeteren, Eveline Bakker en Anne Marie Mosterd inmiddels in het spel gebracht. Tegen het einde van de wedstrijd stonden de Meervogels met 10-7 voor waardoor het leek alsof Merwede/Multiplaat puntenloos huiswaarts zou keren. Een strafworp in het voordeel van de uitploeg gaf Merwede/Multiplaat vleugels en heeft Anne Marie Mosterd, met nog maar een paar minuten op de klok, met twee prachtschoten de stand op 10-10 weten te brengen. Merwede/Multiplaat deed zeker niet onder voor de tegenstander maar teveel gemiste kansen brachten niet de verdiende overwinning.

Door het gelijke spel van Swift en een overwinning van Vriendenschaar blijft Merwede/Multiplaat onderin de competitie en is het noodzakelijk om de laatste drie wedstrijden te winnen. Zaterdag 13 mei zal Nieuwerkerk om 15.30 uur op bezoek komen.