MERWEDE/MULTIPLAAT VERGEET TE WINNEN

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - FORTIS 1  |  UITSLAG 14-14  |  MEER NIEUWS..

Op papier was het nog mogelijk; als Merwede/Multiplaat zou winnen van Fortis en concurrent HKC (H) punten zou laten liggen bij Roda dan was het kampioenschap in de 1e klasse nog niet beslist. Vanuit deze positie begon het team van trainer/coach Arthyn Muller met een goede start. Door doelpunten van Tessa Visser, Steven Bakker en Iris van Eijl stond Merwede/Multiplaat al snel op een 3-0 voorsprong. Fortis deed nog wat terug maar door wat fouten aan de Zeeuwse kant kon de ploeg uit Sliedrecht blijven profiteren en ging met een schamele voorsprong van 8-5 de rust tegemoet.

Jolanda Redelijkheid in actie

Fortis was de ploeg die het sterkst uit de kleedkamer kwam en door een fraai schot brachten ze de stand snel op 8-6. Merwede/Multiplaat blijft echter zakelijk spelen en zet binnen een paar minuten de stand weer op 11-6 door doelpunten van Robbert Bakker, Iris van Eijl en Tessa Visser. Tot aan halverwege de tweede helft lijkt er niets aan de hand voor de eerste selectie van Merwede/Multiplaat, het scorebord geeft 14-10 in het voordeel van de thuisploeg aan totdat Fortis de kans aangrijpt om Sliedrecht niet te verlaten zonder minimaal 1 punt. Drie schoten en een strafworp zet de score in een rap tempo om in een gelijke stand. Merwede/Multiplaat scoort niet meer en mist Fortis zelfs nog een strafworp voor de overwinning waardoor er uiteindelijk een eindstand van 14-14 overblijft op het scorebord in Sporthal De Stoep.

Door het gelijkspel van Merwede/Multiplaat was er voor HKC (H) een concurrent minder voor het kampioenschap in de 1e klasse. Ondanks een teleurstellend einde van de competitie heeft de selectie van Merwede/Multiplaat uiteindelijk een fraaie derde plek behaald in een zeer sterke 1e klasse en feliciteert de vereniging HKC (H) met het kampioenschap!

Doelpunten: Iris van Eijl (4), Tessa Visser, Robbert Bakker (3), Steven Bakker (2), Dennis van Eijl, Vincent Bakker (1)