Merwede logo   Adres veld en zaal  |      
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT TREKT AAN KORTSTE EIND IN STREEKDERBY

  WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - HKC (H)  1  |  UITSLAG 16-18  |  MEER NIEUWS..  
     
  Zaterdag 6 oktober stond in het teken van Merwede/Multiplaat tegen HKC uit Hardinxveld. De streekderby tegen onze Oosterburen. Waar Merwede het seizoen sterk begon maar de afgelopen weken een aantal verliespartijen moesten incasseren, was dit voor HKC precies het omgekeerde. Ze startte het seizoen matig maar zijn bezig aan een stijgende lijn. Beide ploegen begonnen dus uiterst gemotiveerd aan deze wedstrijd.

HKC kwam goed uit de startblokken door meteen twee doelpunten te maken via een dame. Na meerdere goede maar gemiste kansen van Robbert en Eveline, kreeg Merwede/Multiplaat een strafworp mee die Robbert kon verzilveren, 2-1. Na 2 schoten van zowel Eveline en Anne Marie kwam Merwede/Multiplaat voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. De heren van HKC hadden hier vrijwel direct een antwoord op: via een vrije bal, een schot en een strafworp brachten zij de stand op 3-5. Een prachtige actie van Anne Marie zorgde ervoor dat Ramon vanaf 2,5 meter mocht aanleggen en voor aansluiting kon zorgen. Beide ploegen beleven scoren en zodoende werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 6-8 in het voordeel van onze Oosterburen.

Dat de rust de ploeg van Merwede/Multiplaat goed deed, is nog zacht uitgedrukt. Door 5 doelpunten brachten de rood witten de stand op 11-8. HKC had hier niet direct een antwoord op en leek even uit het spel gebracht. Omdat de doelpuntenmachine van Merwede/Multiplaat stokte, was het tijd voor 5 doelpunten aan de kant van HKC tegenover 1 van Merwede/Multiplaat: 12-13. Een enorm spannende fase brak aan waarin Merwede/Multiplaat en HKC beiden streden tot het bittere eind. Tot de stand van 16-16 bleef het continue gelijk opgaan tot HKC in de slotfase aan het langste eind trok en met 2 afstandsschoten de eindstand op 16-18 in hun voordeel bracht.

Volgende week moet Merwede/Multiplaat om 15.30 uur aantreden bij Oranje Wit in Dordrecht. Bij winst kunnen we aanhaken bij HKC die op dit moment de derde plaats inneemt.

Scores: Anne Marie 6, Ramon 4, Vincent 3, Dennis, Robbert & Eveline 1
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca