MERWEDE DEBUTEERT MET WINST IN DE OVERGANGSKLASSE

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE 1 - SWIFT 1   |  UITSLAG 16-14  |  MEER NIEUWS..

Na enkele weken voorbereiding is op zaterdag 3 september de competitie gestart onder leiding van Arthyn Muller. Vincent Bakker is doorgestroomd uit het tweede team om de plaats van de vertrokken Kevin van Beest in te vullen. Een verder ongewijzigd team verscheen om 15:30 uur om te debuteren in de Overgangsklasse. Tegenstander aan de Thorbeckelaan was Swift uit het Zeeuwse Middelburg.

Op papier zou dit direct een wedstrijd moeten zijn waar beide ploegen aanspraak zouden moeten kunnen maken op de winst. Lange tijd zag het er naar uit dat de bezoekers de punten in de tas hadden. Merwede liep steeds iets achter de feiten aan, maar liet Swift ook niet uitlopen. De laatste 10 minuten waren echter voor de Merwedianen die door een aantal goals op een 16-14 voorsprong kwamen. Die voorsprong werd in de laatste spannende minuten niet meer uit handen gegeven.

Door: Fijn Langs de Lijn

Voor de wedstrijd van de selectie mocht Merwede A1 aantreden tegen SDO A1. Na een matige eerste helft werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De tegenstanders werden goed vastgezet en kwamen niet meer tot scoren. Hierdoor wist Merwede A1 de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 14-10.

Vervolgens was het de beurt aan Merwede 2. Zij mochten het, net als het 1e, opnemen tegen Swift. Waar ze de eerste helft nog moeite hadden met de lange heren, waren ze duidelijk de betere ploeg in de tweede helft. Naar onze mening hebben ze zichzelf nog ietwat te kort gedaan qua score, maar met 15-11 dik verdiend gewonnen!

Tussen de wedstrijd van Merwede 2 en Merwede 1 zat ongeveer 20 minuten. Met alle spelers op het veld om zich voor te bereiden op de wedstrijd, was de spanning van de gezichten af te lezen. Zo'n eerste competitiewedstrijd is toch altijd spannend! Dat was ook te merken in de eerste 20 minuten van de wedstrijd, stand: 1-4. Hierna kwamen beide ploegen makkelijker tot scoren. Via een aantal mooie schoten van Steven, Iris en Vincent werd de ruststand 6-8.

Je zou zeggen nog niets aan de hand. Aangezien Middelburg bij de 30 grootste steden van het land behoort met ongeveer 213.000 inwoners mag je er vanuit gaan dat ze genoeg 'reserves' hebben om in de tweede helft het verschil te maken. Zo begon de tweede helft met direct een treffer van Swift. Daartegenover was er ook een treffer van Merwede en begon de Middelburgse machine te haperen. Merwede kwam langszij, maar het was Swift welke toch elke keer weer de voorsprong pakte. Tot aan de 60e minuut, toen kwam Merwede voor het eerst op voorsprong. Deze werd weer gelijkgetrokken en met nog zeven minuten op de klok was de spanning te snijden. Tussen de lijnen waren het de Merwedianen die de rust bewaarden. Met lange aanvallen werden er nog twee doelpunten gemaakt wat de eindstand op 16-14 bracht. Een buitengewone prestatie waar nog lang over nagepraat zal worden!

Ramon van Meeteren in actie

Het complete wedstrijdverslag, inclusief scores volgt later. Merwede is dus goed van start gegaan in het doel om in de Overgangsklasse te overleven. Foto's van de wedstrijd zijn hier te vinden.