Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT

MERWEDE/MULTIPLAAT IS VRIENDENSCHAAR DE BAAS

WEDSTRIJDVERSLAG   MERWEDE/MULTIPLAAT  1 - VRIENDENSCHAAR  1   |  UITSLAG 19-17  |  MEER NIEUWS..

Ramon van Meeteren en Bert VerspuijMerwede heeft een boeiend en succesvol weekend achter de rug. Na de bekendmaking dat Multiplaat de komende 5 jaar hoofdsponsor is, speelden het eerste en het tweede beide tegen de oosterburen van Vriendenschaar. De reserves gaven het goede voorbeeld (16-9) en Merwede/Multiplaat 1 - Vriendenschaar 1 eindigde in een 19-17 overwinning.

Vooraf was er veel aandacht voor de regionale derby geweest. Ondanks dat de ploegen geen onbekenden voor elkaar zijn, kwamen ze in het recente verleden niet in competitieverband tegen elkaar uit. In de media hadden zowel Vriendenschaar-trainer Menno Kop als Merwediaan Arthyn Muller laten weten vertrouwen te hebben in de eigen ploeg.

GOEDE START
Beide ploegen hebben het moeilijk in de Overgangsklasse. Tot dusver is er een duidelijke tweedeling te zien tussen de top en de overige ploegen, waar zowel Merwede als Vriendenschaar deel van uitmaken. De thuisploeg kende een goede start en noteerde door doelpunten van onder andere Tessa Visser en Steven Bakker een 5-2 voorsprong. Vriendenschaar verzilverde vervolgens vier strafworpen waardoor de stand gelijk werd getrokken tot 6-6. Beide teams wisten voor rust nog tweemaal de korf te vinden, ruststand 8-8.

Merwede is Vriendenschaar de baas

Na de thee was Vriendenschaar de meest attente ploeg en wist wederom via een strafworp op voorsprong te komen. Merwede herpakte zich en Vincent Bakker wist tweemaal te scoren. Na de vakwissel stelde Steven Bakker door middel van een afstandsschot orde op zaken. Bij een 13-12 voorsprong moest Ramon van Meeteren geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door nieuweling Dennis van Eijl. In deze nieuwe samenstelling wist Vriendenschaar weer aan te haken en met nog 14 minuten op de klok was het opnieuw gelijk, 14-14.

STERK SLOT
Vervolgens was het weer Steven Bakker die met een mooie actie los kwam van zijn tegenstander en scoorde. Toch gaven de bezoekers zich nog niet gewonnen en wisten met twee doelpunten (waarvan weer 1 strafworp) een voorsprong te pakken. Dit bleek voor Merwede de trigger om nog even aan te zetten. Iris van Eijl scoorde vrij snel de belangrijke 16-16 en invaller Dennis van Eijl bewees meteen zijn waarde door een strafworp te versieren en in de aanval erna van afstand te scoren. Met nog 4 minuten te spelen gooide Robbert Bakker het duel op slot door de 19-16 te scoren.

Merwede speelde de wedstrijd rustig uit, Vriendenschaar vocht voor wat het waard was en bepaalde uiteindelijk de uitslag op 19-17. Een luid en opgelucht applaus volgde na het laatste fluitsignaal. Merwede zet hiermee een belangrijke stap richting lijfsbehoud en nestelt zich vlak achter de brede top in de poule. Volgende week wordt de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten tegen Tjoba uit 's-Heerhendrikskinderen. De ploeg kreeg dit weekend een flink pak slaag van Swift (31-21) en is nu hekkensluiter in de poule.