Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE IN GESPREK OVER NIEUWE SPORTHAL

  JE BENT HIER:   MERWEDE   |   NIEUWS   |  SPORTACCOMMODATIE  
     
  Korfbalvereniging SKC Merwede en Omnisportvereniging Synergos zijn met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van een eigen sporthal. Onlangs voerden beide verenigingen afzonderlijk van elkaar gesprekken met de gemeente, nadat bekend was geworden dat aan de Benedenveer-Noord een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden. Op advies van de gemeente hebben de verenigingen vervolgens samen een verkennend gesprek gevoerd. Afgelopen woensdag hebben ze hun leden geïnformeerd.

Beide verenigingen hebben behoefte aan een nieuwe, ruimere accommodatie. Uit een eerste gesprek met wethouders Len van Rekom en Hanny Visser kwam naar voren dat de gemeente hier niet negatief tegenover staat, maar dat het wel in samenhang bekeken moet worden met het afstoten van andere sporthallen. Daarnaast moeten de verenigingen zelf het initiatief nemen. SKC Merwede en Synergos zullen gezamenlijk een haalbaarheidsonderzoek moeten opleveren, waarin zij de gemeente overtuigen van de meerwaarde en de haalbaarheid.

Leden geïnformeerd
Zowel SKC Merwede als Synergos informeerden afgelopen woensdag hun leden over de laatste ontwikkelingen. Voorzitter Rick Landa van SKC Merwede: “Als Korfbalvereniging Merwede is het onze ambitie om de huidige hoogstaande kwaliteit van sporten te behouden, zeker voor onze leden maar ook voor alle andere sporters. De plannen van beide verenigingen zijn de eerste aanzet om sportend Sliedrecht ook in de toekomst te kunnen blijven faciliteren.”

Handschoen opgepakt
Wethouder Len van Rekom volgt de ontwikkelingen met belangstelling: “Mooi om te zien dat deze verenigingen de handschoen hebben opgepakt en samen aan de slag zijn gegaan om te kijken wat haalbaar is. Ik ben benieuwd met wat voor plan ze zullen komen. Mogelijk kunnen andere verenigingen nog aansluiten bij dit initiatief.”
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca