Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

"ONDERZOEK NAAR EEN GEZAMENLIJKE SPORTHAL"

  JE BENT HIER:   MERWEDE   |   NIEUWS   |  SPORTACCOMMODATIE  
     
  De plannen voor de bouw van een splinternieuwe sporthal aan de Benedenveer, waarvan volleybalvereniging Sliedrecht Sport de aanjager is geweest, zijn alom bekend. Het ziet er naar uit dat deze accommodatie in 2015 en 2016 van de grond komt. Korfbalclub SKC Merwede en omnisportvereniging Synergos ambiëren ook een nieuwe, ruimere accommodatie. Tezamen met de gemeente brachten zij afgelopen donderdag een persbericht naar buiten dat ze met elkaar in gesprek zijn. ,,Onze wegen zullen nu even scheiden om de eigen wensen in kaart te brengen. Vervolgens gaan we weer om de tafel. Met als doel gezamenlijk een businessplan op te stellen dat we aan de gemeente zullen overleggen.”

Door Erik de Bruin (Sliedrechtvandaag.nl)

,,Om in sporttermen te spreken: de bal ligt nu bij ons”, aldus Merwede-voorzitter Rick Landa. ,,We hadden binnen de vereniging al een onafhankelijke commissie die heeft onderzocht of het haalbaar is de exploitatie van De Stoeprand over te nemen. Diezelfde commissie gaat alles doorrekenen en in kaart brengen.” Synergos gaat op dezelfde wijze te werk. Beide clubs hebben behoefte aan een eigen accommodatie. ,,Wat niet betekent dat we de enige gebuiker zullen zijn. Vanuit sociaal oogpunt is het belangrijk dat andere verenigingen, maar bijvoorbeeld ook scholen gebruik kunnen maken van deze voorziening. Wat wij graag willen, is meer verbondenheid binnen de vereniging. Verbondenheid die er wel is gedurende het veldseizoen omdat alle trainingen en wedstrijden op dezelfde locatie plaatsvinden, maar niet tijdens het zaalseizoen. Het ene team speelt en traint in De Lockhorst, het andere team in De Stoep, andere ploegen weer in De Grienden en ‘t Crayenest. We zijn overal in het dorp actief, maar zouden graag op één plek zitten.”

‘Vaste opstelling’
Datzelfde geldt voor Synergos, zo blijkt uit een gesprek met voorzitter Alex Visser, die aanhaalt dat de club graag wedstrijden naar Sliedrecht wil halen. ,,Nu is dat niet mogelijk. Wat ook niet kan is dat alle toestellen blijven staan na een training. We hebben uitgerekend hoeveel tijd het kost om alles op- en af te breken. Wekelijks ben je daar ruim zeven uur mee bezig. Met een vaste opstelling bespaar je die tijd hetgeen overigens niet betekent dat de zaal alleen voor Synergos is. Een deel wel, dat willen we gebruiken voor leden die op prestatief niveau sporten, het andere deel van de zaal is voor leden die breedtesport beoefenen. Anderen (dat hoeven niet alleen verenigingen te zijn) kunnen hier ook gebruik van maken.”

‘Onder één dak’
Merwede publiceerde woensdag al een bericht op haar website en vermeldde daarin dat het de realisatie van twee sporthallen betreft. Landa: ,,Twee zalen is een betere uitleg. Alles komt onder één dak. Het gaat om één sporthal waarbij een deel van Synergos is en een deel van ons. Hoe dat er precies uit komt te zien, moeten we nog uittekenen. Dat hoort bij de verdere planvorming, die we nu gaan opstarten.” De locatie is het huidige complex van Merwede aan de Thorbeckelaan.

‘Logische beweging’
Het bericht werd online gezet na een extra ledenbijeenkomst waarin het bestuur de ambitieuze plannen naar buiten bracht. ,,De leden hoorden ons verhaal met verbazing aan. Ze waren even stil. Veel mensen hadden deze wending niet verwacht. De gemeente stond in eerste instantie niet te springen vanwege de leegstand in andere sporthallen, maar omdat we in gesprek bleven over de vervanging van de kunstgrasvelden, die over één of twee jaar noodzakelijk is, bleef het vlammetje flakkeren.” Wethouder Len van Rekom spreekt van een ‘hele logische beweging’. ,,Het zal geen verrassing zijn dat we mede door de komst van Sporthal Benedenveer kritisch kijken naar wat we jaarlijks kwijt zijn aan bestaande sporthallen. Met name De Valk heeft een hoge exploitatielast. Komt dit initiatief van de grond (ons uitgangspunt is dat we op jaarbasis geen extra geld kwijt zijn ten opzichte van de huidige situatie) dan kunnen één of twee sporthallen worden afgestoten hetgeen per saldo een gezonde businesscase oplevert. We leveren als gemeente een eenmalige financiële bijdrage en hoeven geen subsidie meer te verstrekken aan Merwede en Synergos voor het afnemen van zaaluren. Wie weet sluiten nog meer verenigingen aan.”

Exploitatie
Van Rekom benadrukt dat dit nog maar het beginstadium is. Hij spreekt van een interessante ontwikkeling, maar voegt er gelijk aan toe dat er door beide verenigingen veel uitgezocht zal moeten worden. Onder andere of ze de exploitatie kunnen opbrengen. Visser: ,,Wij hebben de plannen ook afgelopen woensdag aan de leden bekendgemaakt. Toen ze het nieuws hoorden, keken ze ons met grote ogen aan, maar niemand reageerde negatief. Als bestuur hebben we meteen duidelijk gemaakt dat als uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat we de exploitatie niet rond kunnen krijgen we dit niet gaan doen. We gaan onszelf niet in de problemen brengen.” Wanneer Synergos samen met Merwede een uitgewerkt businessplan presenteert aan de gemeente durft hij niet te zeggen. ,,Op z’n vroegst eind dit jaar schat ik in. We zullen zien. Zorgvuldigheid is belangrijk. Ik heb van de gemeente begrepen dat als uit de planvorming blijkt dat het haalbaar is dat het dan snel zou kunnen gaan.”
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca