BLIK OP DE JEUGD: 11-05-2024
  GEPUBLICEERD OP   14 MEI 2024|  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag stonden er weer veel wedstrijden op het programma. In de rubriek 'Blik op de jeugd' blikken we terug op een een aantal wedstrijden van jeugdteams.

Merwede/Multiplaat B2
Afgelopen zaterdag stond er na drie weken weer een wedstrijd op het programma. Dit keer een uitwedstrijd tegen de B1 van Triade uit Nieuwpoort. We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar de spelers gingen vanaf het begin er vol voor. Na een paar minuten kwamen we er goed in, de hele eerste helft ging het gelijk op en bij de rust stond het 6-4 voor Triade.

Nadat we afgekoeld uit de kleedkamer kwamen, probeerde we op dezelfde manier weer door te gaan. Triade kwam goed uit de rust en ging steeds makkelijker scoren. Een aantal keer kwamen we op vier punten achterstand en probeerde we met wat tactische wijzigingen weer dichterbij te komen. Dit lukte een paar keer tot twee punten verschil, maar op een geven moment konden we het niet meer bijbrengen en ging Triade er overheen. Uiteindelijk was de uitslag 16-8 en de volgende wedstrijd gaan we proberen revanche te nemen. Ondanks dat we een tijd niet hadden getraind en het erg warm was, hebben de spelers alles gegeven.

Merwede/Multiplaat E2
Op een zonnige zaterdagochtend op 11-5-2024 stond de uitwedstrijd tegen ADO uit 's Gravendeel op het programma. Na 2 weekjes geen wedstrijden te hebben gespeeld hadden we weer veel zin om het veld in te gaan en de eerste punten van dit veldseisoen binnen te gaan slepen, samen met ADO stonden wij na 2 speelronden nog op 0 punten helaas.

Helaas moesten we zonder onze felle verdediger mats afreizen richting 's Gravendeel omdat hij met koorts op bed lag🙁 hopenlijk ben je snel weer de ouwe en nogmaals beterschap. Klokslag 09:30 werd de wedstrijd begonnen door ADO die als eerste de bal uit mochten nemen. ADO speelde zonder wissels en daar wilden wij van profiteren door de bal snel rond te laten gaan. Merwede/multiplaat startte met Nikki, Dana, Jackie en Lars in de basis. Vince begon als wissel en was gebrand om sterk in te vallen. We begonnen de wedstrijd erg sterk en vooral Jackie was erg scherp in de afronding en schoot haar eerste 2 kansen er meteen in, mede door het snelle overgooien en goed vrijlopen creërden we deze snelle kansen. ADO had moeite met ons spel en met name onze beginbal die dana na een goeie loopactie steeds eenvoudig kon binnenschieten. ADO had geen grip op onze aanvallen door het vele bewegen van onze kant. Met name Nikki, die erg sterk speelde, was erg belangrijk met scoren en aangeven. Ruststand 7-11

Na de rust kwam Merwede/multiplaat niet lekker op gang en kregen ze in 10 minuten 2 doelpunten tegen door erg slordig verdedigen waardoor de stand op 9-11 kwam en het verschil nog maar 2 was. In de laatste 10 minuten kregen beide ploegen veel last van de warmte, want aan beide kanten werd er niet meer goed meegelopen en werden er veel verkeerde ballen gespeeld. Merwede/multiplaat creërde wel wat kansen maar de bal viel er steeds net niet in en wat er dan vaak gebeurd is dat hij aan de andere kant wel binnenvalt en dat gebeurde ook 11-11. Met nog 5 minuten op de klok bleven we ons eigen spel spelen en bleven we erin geloven want de punten moesten mee naar het baggerdorp. Met nog 4 minuten op de klok maakte we gelukkig de 11-12 en de 11-13 na 2 goedlopende aanvallen (doorloopjes), waar iedere week fel op getraind wordt, kwamen we weer 2 punten los. Alleen met nog 2 minuten te gaan maakte ADO de 12-13 en werd het even spannend. Maar toen werd onze fel spelende Lars goed vrijgespeeld en zoals hij zelf zei...."ik dacht er niet bij na" schoot hij de bal prachtig met een boogje in de korf en wisten we dat het goed ging komen 12-14 met nog 1 minuut te gaan maakte we ook nog de 12-15 en was iedereen uitgeput.

Kortom een verdiende winst en als kers op de taart werden de strafworpen ook nog met 2-5 gewonnen. Volgende week is er geen speelronde want dat staat het altijd gezellige pinksterkamp op het programma.