Merwede logo   Adres veld en zaal  |  Instagram    
  Merwede logo   HOME      NIEUWS      VERENIGING      COMPETITIE      JEUGD      SPONSORING      FOTO      CONTACT    
           
       
         
   

MERWEDE/MULTIPLAAT EINDIGT 2019 IN MINEUR

  WEDSTRIJDVERSLAG    FORTIS 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..  
     
  Merwede/Multiplaat heeft met een verliespartij afscheid genomen van het jaar 2019. Na een spannende wedstrijd moest het in de slotseconden van de wedstrijd de punten laten aan Fortis: 23-22.

Fortis schoot uit de startblokken en had al gauw een 4-0 voorsprong genomen. Merwede/Multiplaat leek nog niet helemaal van de lange reis naar Vlissingen bekomen te zijn. Bij 6-2 nam Raymond Mollet een time-out om de ploeg wakker te schudden. Dit leek te werken want de ploeg uit Sliedrecht had het gat bij 6-5 gedicht. De coach van Fortis besloot hetzelfde kunstje uit te voeren en nam ook een time-out om zijn ploeg weer met dezelfde energie zoals de eerste 5 à 10 minuten het veld in te sturen. Ook deze time-out had effect want Fortis kon weer uitlopen tot een 9-5 voorsprong. Merwede/Multiplaat liet ondanks de stroeve aanvallen zien dat het niet zomaar opgaf en knokte zich score voor score weer terug in de wedstrijd waardoor bij 10-10 de ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Tot 12-12 ging de score gelijk op. Het slotakkoord was voor Fortis dat in de zoemer van het rustsignaal toch de score naar 13-12 wist te tillen.

Na de pauze was het Fortis dat met twee doelpunten gelijk weer een gaatje sloeg. Ook nu gaf Merwede/Multiplaat niet zomaar op en bleef knokken om weer langs zij te komen. Bij 17-17 begon de wedstrijd weer opnieuw en namen de ploegen om en om de voorsprong. De spanning in het veld, op bank en op de tribune was duidelijk voelbaar. Met nog 3 minuten te spelen stond er een 22-22 stand op het bord. Het eerste doelpunt kon zomaar eens beslissend zijn. Aan beide kansen wil de bal er echter opeens niet meer in waardoor de wedstrijd af leek te stevenen op een gelijke stand. Het was echter de zuiver schietende heer van Fortis die met 20 seconden op het bord alsnog de winnende treffer op het scorebord zette: 23-22.

Een punt was minimaal verdiend geweest. De ploeg heeft echter te veel kansen nodig gehad aanvallend om een doelpunt te maken. Ook verdedigend heeft het teveel steken laten vallen waardoor het zichzelf erg lastig maakt. Merwede/Multiplaat kan beter dan dat ze de afgelopen twee weken hebben laten zien en daar gaan ze weer vol voor in 2020. Hartelijk dank voor iedereen die de ploeg het afgelopen jaar heeft aangemoedigd. Graag zien we jullie ook in 2020 weer langs de lijn!

Scores Merwede/Multiplaat: Dennis van Eijl 9; Tessa Visser 4; Quinty van Geemert 2; Steven Bakker 2; Mariëtte van der Sman 2; Robber Bakker 1; Vincent Bakker 1; Twan van de Wetering 1.


Foto: Bernadette Struijk
 
     
   
         
         
         
         
         
   

Vereniging 

Competitie 

Jeugd 

Contact 

   
   

 

 

 

   
         
    Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan eens onze A-tot-Z pagina!    
         
    Bal  © Merwede/Multiplaat, korfbal sinds 1938 
Deze website is ontworpen en gesponsord door: Devaca