VERDIEND PUNT TEGEN VRIENDENSCHAAR
  WEDSTRIJDVERSLAG   VRIENDENSCHAAR 1 - MERWEDE/MULTIPLAAT 1  |  MEER NIEUWS..

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat ‘afreizen’ naar de buurman Vriendenschaar in Hardinxveld Giessendam, slechts 6,4 kilometer verderop. Er mocht niet verloren worden om zo nog de kans in eigen hand te houden op lijfsbehoud.

Het kon niet aan de lange autorit hebben gelegen, maar de start was zeer matig in dit belangrijke duel. Vreemd was dat de normaal zo betrouwbare scheidsrechter die op de wedstrijd stond, niet kwam opdagen. En dat dit pas laat bekend werd en op het laatst nog iemand van de tegenstander zijn scheidsrechters tenue moest halen om in te vallen. Erg rommelig dus en daardoor startte de wedstrijd 3 kwartier later. Niet ideaal dat er een scheidsrechter is van de thuisploeg, maar de beste man floot overall zeker een prima partij.

Na 6 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg en zij kwamen dus het beste uit de startblokken na een vreemde voorbereiding. Maar hierna kwamen de Sliedrechters wat beter in de wedstrijd. In de bezetting wat aanpassingen gedaan en het liep een stuk beter en we bleven aanhaken. Het gat bleef telkens 2 tot 3 punten verschil in ons nadeel. Er werd voldoende door beide ploegen afgerond maar het vizier stond niet heel scherp. De rust werd bereikt met een 7-4 voorsprong voor Vriendenschaar. Het spel van het laatste kwartier voor rust doorzetten en er zouden prima mogelijkheden zijn om resultaat te behalen.

Direct na rust hadden we een goede fase en na 11 minuten stond het al weer gelijk (8-8). Echter konden we er niet 1 keer overheen komen. We hebben de kansen hiertoe wel gekregen, maar het was telkens de thuisploeg die weer als eerste scoorde. En wij vervolgens weer gelijkmaakten. Via 9-9, 10-10 en 11-11 gingen we de laatste 9 minuten in. Hier en daar liepen de gemoederen soms wat hoog op, wat je vaak ziet in dit soort derby’s maar het bleef binnen de grenzen. Meerdere aanvallen aan beide kanten leverden geen goal op totdat 4 minuten voor tijd aan de achterkant van de korf Vriendenschaar scoorde. Echter stond het overall verdedigend goed aan beide kanten en was het Merwede/Multiplaat wat 1 minuut voor tijd via een strafworp de gelijkmaker noteerde. Een spannende laatste aanval van de thuisploeg volgde. Er werd goed en strak verdedigd door ons en de schoten met druk vielen bij hun niet er in, maar 3 seconden voor tijd gaf de leidsman een zeer twijfelachtige (na het terug zien van de beelden toch wel bevestigd) strafworp aan Vriendenschaar. Echter na de genomen time out werd deze gemist en zo werd de eindstand 12-12.

Niet veel doelpunten in een wedstrijd tussen 2 ploegen die altijd op zichzelf staat. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag en moeten we blij zijn met dit punt. Over 2 weken staat op ons sportpark de return op het programma. Dan zal er echt gewonnen moeten worden van Vriendenschaar. Aanvangstijd dan 16.00 uur waarvoor het 2e eerst nog speelt.

Supporters, we hebben jullie aanmoedigingen echt nodig. Dus kom dan allen naar de wedstrijd toe. Tot dan.